Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα του, με την Αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μ.Γκάγκα

Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα του, με την Αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μ.Γκάγκα

Ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα και την λειτουργία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της επίσκεψης στον Έβρο της Αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα.

Στην συζήτηση που διήρκησε αρκετή ώρα, η Εβρίτισσα υπουργός με καταγωγή από το Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου, συμμετείχε μαζί με τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη, ενώ παρόντες ήταν εκτός του Διοικητή του Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Ρούφου, ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Γκουγκουλάκης και οι βουλευτές Έβρου της Ν.Δ Τάσος Δημοσχάκης, Σταύρος Κελέτσης, αλλά
και εκπρόσωπος του βουλευτή Χρήστου Δερμεντζόπουλου.
Πήραν μέρος ακόμα ο Πρύτανης του ΔΠΘ και Καθηγητής Χειρουργικής Αλέξανδρος Πολυχρονιδης, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Καθηγητής Ορθοπεδικής κ. Γεώργιος Δρόσος, ο Διευθυντής Διοικητικής Υπηρεσίας κ. Κωνσταντίνος Τσιφετάκης, ο Διευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Αθανάσιος Γκουτζιβελάκης, ο Διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Νικόλαος Αρικίδης, ο Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ο Καθηγητής κ.Δημήτριος Παπάζογλου, ο Πρόεδρος Επιτροπής Λοιμώξεων Αν. Καθηγητής κ.Περικλής Παναγόπουλος, η Διευθύντρια Παν. Μικροβιολογικού Εργαστηρίου Π.Γ.Ν.Α., εκπρόσωπος Ι.Σ.Ε. Καθ. Κα. Πανοπούλου Μαρία, ο Διευθυντής ΜΕΘ Αν. Καθηγητής κ.Βασίλειος Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εγαζομένων Κωνσταντίνος Σταυράκογλου και ο Πασχάλης Στειρόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας.
Πέρα από την παρουσίαση κάθε πλευράς των προβλημάτων κα θεμάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας τους, έγινε και εκτενή αναφορά στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του νέου κύματος covid-19, μια και ως γνωστόν το Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς κορονοϊού για όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΥΚΝΕ Κώστας Σταυράκογλου ως εκπρόσωπος των εργαζομένων, έθεσε στην κ.Γκάγκα την μεγάλη έλλειψη προσωπικού λόγω της αναστολής εργασίας των συναδέρφων του, 86 στον αριθμό και την αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης άλλων 41 μόνο προς το παρόν. Τα κενά που έχουν δημιουργηθεί είναι πολύ σημαντικά όπως τόνισε και για αυτό ζήτησε από την Αναπληρώτρια υπουργό Υγείας να εξετάσουν μαζί με τον υπουργό Θάνο Πλεύρη τα “άδικο αυτό μέτρο για τους συναδέρφους μας οι οποίοι έχουν προσφέρει τα μέγιστα σε αυτήν την πανδημία και με τα πρωτόκολλα προστασίας που τηρούμε δεν είχαμε ούτε ένα περιστατικό μετάδοσης του ιού σέ άρρωστο. Γι’ αυτό  ζητάμε να γυρίσουν πίσω στην δουλειά τους με δύο rapid test την εβδομάδα όπως συμβαίνει και με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο μας πού απαλλάχθηκαν για λόγους υγείας από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Σταυράκογλου.
Έθεσε επίσης και το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών και την αδικία που υφίσταται συνάδερφοι που είναι στην ίδια ακριβώς δουλειά και όσοι προσλήφθηκαν μετά το 2011 να έχουν ενταχθεί και όσοι προσλήφθηκαν πριν βρίσκονται εκτός. Αυτή η τεράστια αδικία πρέπει επιτέλους να σταματήσει.
Επίσης στο θέμα της αναστολής των αδειών επεσήμανε πως πρέπει να είναι στην ευχέρεια της κάθε διεύθυνσης, κάτι στο οποίο ήταν θετική και η κ.Γκαγκα και ο κ.Τσαλικάκης.
Τέλος, στο θέμα με τους Επικουρικούς, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ τόνισε με έμφαση ο Πρόεδρος του ΣΥΚΝΕ ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να μονιμοποιηθούν.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΙΝΑΣ ΓΚΑΓΚΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ