Τουριστική ώθηση στον βόρειο Έβρο απ’ την Περιφέρεια ΑΜΘ- Επισκέψεις Αντιπεριφερειάρχη Θ.Τσώνη στην περιοχή Διδυμοτείχου

Τουριστική ώθηση στον βόρειο Έβρο απ’ την Περιφέρεια ΑΜΘ- Επισκέψεις Αντιπεριφερειάρχη Θ.Τσώνη στην περιοχή Διδυμοτείχου

Τουριστική ώθηση και στο βόρειο Έβρο επιχειρεί  η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στα πλαίσια της ισόρροπης κατανομής δράσεων που αφορούν τον τουρισμό.

Γι’ αυτό και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θανάσης Τσώνης ξεκίνησε σειρά επισκέψεων στην περιοχή, κάνοντας αρχή από τον δήμο Διδυμοτείχου, όπου ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο  του Συλλόγου « Διδυμοτείχου Ανάδειξις» Παναγιώτη Φυδανάκη. Αρχικά επισκέφθηκε διάφορα σημεία που μπορούν να προκαλέσουν τουριστικό ενδιαφέρον και να προσελκύσουν επισκέπτες, τόσο στην πόλη όσο και σε χωριά του δήμου, συνοδευόμενος και από την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Διδυμοτείχου Ευαγγελία Καραγιάννη.

Ακολούθησαν επισκέψεις στον σιδηροδρομικό σταθμό του Πυθίου, δυστυχώς ένα παρατημένο και αναξιοποίητο κτίριο, όπως και στο κάστρο Πυθίου, που δεσπόζει σε ψηλό σημείο του χωριού!
Στη συνέχεια επίσκεψη στο Κουφόβουνο, όπου ο Γιώργος Τοπαλίδης τον ξενάγησε στο ανακαινισμένο σχολείο του χωριού, με εκθέματα, τις αμέτρητες φορεσιές της Θράκης , από την προσωπική του ιματιοθήκη. Ένα εξαιρετικό έργο , με πολύ δουλειά και αγάπη για την παράδοση!
Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Διδυμοτείχου και ξενάγηση από την κυρία Χρυσούλα Τσιακιράκη-Κυρούδη , την ψυχή του μουσείου!
Επίσκεψη στο Παλιούρι και στον μεταβυζαντινό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, με τις μοναδικές κιαι σπάνιες τοιχογραφίες με μορφές… κινέζων, αλλά και στους επίσης μεταβυζαντινούς ναούς σε   Αλεποχώρι και Μεταξάδες, στο χωριό με τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και την δημοσιογράφο Μαρία Μανάκα, ο Θανάσης Τσώνης επεσήμανε ότι και από την επίσκεψη αυτή διαπίστωσε « μια απίστευτα πλούσια αλλά και άγνωστη στο ευρύ κοινό  πολιτιστική κληρονομιά  που θα μπορούσε να δώσει ιδιαίτερη αξία στο προϊόν που ήδη έχουμε».

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι ανάγκες που έχουν διαμορφωθεί , γεννούν νέες τάσεις στον τουρισμό(αυθεντική εμπειρία, επαφή με τη φύση , αποφυγή συνωστισμού) ζωτικής σημασίας για τις επιλογές πολλών ταξιδιωτών.» Ο Βόρειος Έβρος είναι ένας προορισμός που θα ευνοηθεί ιδιαίτερα τόνισε ο   κ. Τσώνης επισημαίνοντας ότι «είναι καιρός να βγάλουμε και να αναδείξουμε από την  αφάνεια τον θησαυρό που περικλείει.»

Ήδη όπως ανακοίνωσε στο προσεχές διάστημα  πριν από τα  Χριστούγεννα αναμένεται η επίσκεψη  tour operators, επηρεαστών κοινής γνώμης και bloggers οι οποίοι θα κάνουν την επίσημη καταγραφή των μνημείων με σκοπό την προβολή τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Βέβαια δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον σημαντικό ρόλο που παίζει η Περιφέρεια στο ρόλο των υποδομών αφού πρόσφατα χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή ενός θολωτού  ταξικού κελύφους  που θα προστατεύει  τον ταφικό τύμβο της Μικρής Δοξιπάρας στο χώρο του οποίου θα οργανωθεί ένα εκθεσιακός χώρος 2000 τ.μ. για όλα τα ευρήματα από την περιοχή.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*