Διδυμότειχο: Το ανακαινισμένο πατρικό του βουλευτή Α.Δημοσχάκη στο Ισαάκιο, όπου μεταφέρει το πολιτικό του γραφείο

Διδυμότειχο: Το ανακαινισμένο πατρικό του βουλευτή Α.Δημοσχάκη στο Ισαάκιο, όπου μεταφέρει το πολιτικό του γραφείο

Έτοιμο είναι το πατρικό σπίτι του βουλευτή Έβρου της Ν.Δ Αναστάσιου Δημοσχάκη στο χωριό Ισαάκιο Διδυμοτείχου, όπου ανακοίνωσε επίσημα ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα μεταφέρει εκεί το πολιτικό του γραφείο. 

Πρόκειται για το σπίτι που βλέπετε στην φωτογραφία του Evros-news.gr, το οποίο πρόσφατα ανακαίνισε και θα στεγάσει το πολιτικό γραφείο του βουλευτή, που τώρα βρίσκεται στην κεντρική οδό Βενιζέλου στο Διδυμότειχο. Φυσικά με την μεταφορά στο χωριό του και το πατρικό σπίτι, ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ που τώρα πληρώνει κάθε μήνα για τον χώρο όπου φιλοξενείται το πολιτικό του γραφείο.

Ο κ.Δημοσχάκης ανακοίνωσε μάλιστα δημόσια ότι στο τέλος του χρόνου προγραμματίζει να πραγματοποιήσει επίσημα εγκαίνια του νέου πολιτικού γραφείου στο Ισαάκιο, με προσκεκλημένους πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ανάμεσα τους και τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά.

Όπως βλέπετε, το ανακαινισμένο πατρικό του πρώτου σε ψήφους βουλευτή Έβρου της Ν.Δ το 2019, θα μπορούσε άνετα να χρησιμοποιηθεί και ως κατοικία του κάθε φορά που βρίσκεται στο νομό. Να μένει δηλαδή στο Ισαάκιο, στο πατρικό του και όχι στην Αλεξανδρούπολη όπως συμβαίνει συνήθως. Γιατί ως γνωστόν η μόνιμη κατοικία του είναι στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σταμάτας Αττικής, κοντά σε Διόνυσο, Δροσιά, Άνοιξη, Ροδόπολη. Γι’ αυτό άλλωστε και ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, όπως οι άλλοι συνάδερφοι του βουλευτές που εκλέγονται στην επαρχία και η Βουλή τους πληρώνει είτε το ξενοδοχείο που μένουν στην Αθήνα (ποσό έως 1.200 ευρώ τον μήνα), είτε επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ τον μήνα, αν επιλέξουν να μένουν σε κάποιο σπίτι στην πρωτεύουσα. Μάλιστα τα χρήματα παίρνει στο χέρι ο βουλευτής αφού προσκομίσει το ενοικιαστήριο συμβόλαιο.

Δεν γνωρίζουμε αν το πρόσφατα ανακαινισμένο πατρικό του πρώτου σε ψήφους βουλευτή Έβρου Τάσου Δημοσχάκη στο Ισαάκιο Διδυμοτείχου είναι ιδιοκτησίας του. Οπότε θα μπορούσε να το χρησιμοποιεί και ως τόπο διαμονής για το νομό Έβρου. Όλο αυτό το διάστημα πάντως ο ίδιος επιμένει να αναφέρει πως το πατρικό του θα στεγάσει μόνο το πολιτικό του γραφείο.

Γιατί υπάρχει και μια ακόμα περίπτωση, που αφορά τους βουλευτές της επαρχίας, οι οποίοι διαθέτουν δικό τους σπίτι στην Αθήνα και είναι αρκετοί αυτοί, μαζί τους φυσικά και ο κ.Δημοσχάκης. Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς λοιπόν, αν ένας βουλευτής επαρχίας έχει ακίνητο όπου διαμένει στην Αθήνα, η Βουλή του πληρώνει το ξενοδοχείο όταν πηγαίνει στην εκλογική περιφέρεια εφόσον εκεί δεν διαθέτει ακίνητο ή παίρνει 1.000 ευρώ τον μήνα στο χέρι αν δεν διαθέτει εκεί ακίνητο της ιδιοκτησίας του και νοικιάζει κάποιο σπίτι στην εκλογική του περιφέρεια. Ούτε γνωρίζουμε αν ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. παίρνει κάποιο επίδομα ενοικίου για τη διαμονή του στο νομό, όπως άλλοι συνάδερφοι του της επαρχίας με ακίνητα στην Αθήνα. Αυτό το ξέρουν μόνο ο ίδιος και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής που διεκπεραιώνουν τις συγκεκριμένες υποθέσεις.