Σουφλί: Έξαλλος ο δήμαρχος Π.Καλακίκος για το κλείσιμο των ιατρείων – “Δυο χρόνια υποβαθμίζουν την υγεία”

Σουφλί: Έξαλλος ο δήμαρχος Π.Καλακίκος για το κλείσιμο των ιατρείων – “Δυο χρόνια υποβαθμίζουν την υγεία”

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκου, προκάλεσε η απόφαση του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη, να ανασταλεί η λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων και στο νομό Έβρου.

Η συγκεκριμένη απόφαση, που δικαιολογήθηκε ότι πάρθηκε προκειμένου να καλυφθούν οι υγειονομικές ανάγκες που δημιουργεί και πάλι η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  κοινοποιήθηκε και στον δήμο Σουφλίου παραμονές της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Μεταξύ των Περιφερειακών Ιατρείων που κλείνουν είναι και αυτό του Μικρού Δερείου, το οποίο εξυπηρετεί σημαντικό αριθμό κατοίκων των χωριών που βρίσκονται εκεί, όπως και εκείνων του ορεινού όγκου, που θα είναι πλέον αναγκασμένοι να πηγαίνουν είτε στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου, είτε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Ο κ.Καλακίκος που επικοινώνησε τηλεφωνικά και εξέφρασε τις έντονες διαμαρτυρίες του τόσο στον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη όσο και την Υποδιοικήτρια κ.Χατζοπούλου που είναι αρμόδια για το συγκεκριμένο θέμα, έκανε μάλιστα μια έντονη ανάρτηση διαμαρτυρίας επισημαίνοντας ότι:
Επί δύο έτη υποβαθμίζουν την Δημόσια υγεία της Περιφέρειας. Σήμερα οι διορισμένοι της 4 ΥΠΕ ανακοινώνουν λουκέτα στα περιφερειακά Ιατρεία.
Αυτοί που τους διόρισαν συμφωνούν;
Η Διακομματική Επιτροπή έγινε για να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις”;
ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΣΑΛΙΚΑΚΗ