Αλεξανδρούπολη: “Λουκέτο” μιας εβδομάδας σε 6 κεντρικά καφέ της πόλης και πρόστιμο 2.000 ευρώ!!!

Αλεξανδρούπολη: “Λουκέτο” μιας εβδομάδας σε 6 κεντρικά καφέ της πόλης και πρόστιμο 2.000 ευρώ!!!

“Λουκέτο” μιας εβδομάδας και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ στο καθένα, επέβαλλε η Ελληνική Αστυνομία χθες Παρασκευή σε 6 κεντρικότατα και πολύ γνωστά καφέ της Αλεξανδρούπολης, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Τρία από τα καφέ βρίσκονται στην μια πλευρά της Λεωφόρου Δημοκρατίας και τα άλλα δύο από την απέναντι και ένα σε άλλο σημείο, με αποτέλεσμα να… ψάχνει ο κόσμος σήμερα Σάββατο να βρει κάποιο καφέ για να καθίσει ν’ απολαύσει τον καφέ του, μέσα αν είναι εμβολιασμένος ή έχει νοσήσει και έξω αν παραμένει ανεμβολίαστος. Είναι φανερό ότι στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, στην Αλεξανδρούπολη αποφασίστηκε να γίνει αυστηρή εφαρμογή και να επιβληθούν μεγάλα χρηματικά πρόστιμα και κλείσιμο των καταστημάτων καφέ και εστίασης για 7 ημέρες.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την συγκεκριμένη εξέλιξη, αναφέρει ότι επιβλήθηκαν και χρηματικά πρόστιμα σε πελάτες που δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα πιστοπιητικά εμβολιασμού ή νόσησης προφανώς.

Χθες, Παρασκευή 29 Οκτωβρίου

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  • από 2.000 ευρώ και 7 ημέρες αναστολή εργασίας σε 6 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς δεν είχαν ανοιχτές τουλάχιστον δυο πλευρές στον υπαίθριο χώρο.
  • 14 πρόστιμα σε ισάριθμους πελάτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι δεν κατείχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά,
  • 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, και πελάτες καταστημάτων.