Διδυμότειχο: Ως την Βουλή έφτασε η «αποκατάσταση των αναχωμάτων της κοιλάδας του Ερυθροποτάμου»

Διδυμότειχο: Ως την Βουλή έφτασε η «αποκατάσταση των αναχωμάτων της κοιλάδας του Ερυθροποτάμου»

Μέχρι την Βουλή έφτασε το σοβαρό ζήτημα της αποκατάστασης των αναχωμάτων της κοιλάδας του Ερυθροποτάμου, σε πολλές περιοχές του δήμου Διδυμοτείχου, τα οποία παραμένουν ανοιχτά μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στις αρχές του 2021. 

Συγκεκριμένα, κατατέθηκε Ερώτηση στο Κοινοβούλιο από του βουλευτές Θεσσαλονίκης του κόμματος της “Ελληνικής Λύσης” Απόστολο Αβδελά και Κωνσταντίνο Χήτα, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για το πρόβλημα που παραμένει άλυτο. Στην Ερώτηση οι δυο βουλευτές επισημαίνουν:

“Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από αγρότες του Έβρου και σύμφωνα με αναρτήσεις σε τοπικές ιστοσελίδες του Διαδικτύου, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Έβρου αιτείται άμεσων παρεμβάσεων, προκειμένου να αποκατασταθούν τα ανοιχτά αναχώματα του Ερυθροποτάμου του Διδυμοτείχου, τα οποία δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί, μετά τις πλημμύρες, που συνέβησαν στις αρχές του 2021. Τα ρήγματα σε 24 σημεία των ως άνω αναχωμάτων αφήνουν εκτεθειμένα 37.000 καλλιεργήσιμα στρέμματα στην δίνη των αλλεπάλληλων κυμάτων κακοκαιρίας και πλημμυρικών φαινομένων. Επιπρόσθετα, ταλαιπωρία στους αγρότες προκαλούν τα φερτά υλικά που σύρονται στο αγροτικό οδικό δίκτυο, καθώς και στα χωράφια τους, από προηγούμενες πλημμύρες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να παρέμβετε άμεσα προς τους αρμόδιους δημόσιους τοπικούς Φορείς, προκειμένου να αποκατασταθούν τα ρήγματα στα αναχώματα της κοιλάδας του Ερυθροποτάμου του Διδυμοτείχου, να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά από προηγούμενες πλημμύρες, να αποκατασταθεί το τοπικό αγροτικό οδικό δίκτυο, καθώς και να καθαριστεί η κοίτη του εν λόγω ποταμού;

Οι ερωτώντες Βουλευτές