Πόρισμα ΤΟΕΒ Φερών: Ευθύνες μόνο στον υπάλληλο, για τα “εξαφανισμένα” 391.000 ευρώ – Πουθενά αλλού

Πόρισμα ΤΟΕΒ Φερών: Ευθύνες μόνο στον υπάλληλο, για τα “εξαφανισμένα” 391.000 ευρώ – Πουθενά αλλού

-Καμιά ευθύνη δεν καταλογίζει σε διοίκηση του ΤΟΕΒ Φερών, Αντιδήμαρχο Φερών, Αντιπεριφέρεια Έβρου που είχαν την αρμοδιότητα του ελέγχου

-Θεωρεί ότι η διοίκηση επειδή αποτελείται από αγρότες, δεν είχε… ικανότητα αντίληψης των οικονομικών θεμάτων και έτσι δεν αντιλήφθηκε την “μαύρη τρύπα”

Μόνο στον αρμόδιο υπάλληλο για την διαχείριση των οικονομικών θεμάτων του ΤΟΕΒ Φερών, καταλογίζει ευθύνες το πόρισμα που εκδόθηκε μετά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την “μαύρη τρύπα” 391.000 ευρώ που βρέθηκαν να λείπουν από τα ταμεία του.

Αφού χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 17 μήνες απ’ τον εντοπισμό του συγκεκριμένου ελλείματος στον ΤΟΕΒ (Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων) Φερών, όπως διαπίστωσε ο έλεγχος των αρμόδιων μηχανισμών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τελικά το πολυαναμενόμενο Πόρισμα έφτασε στα χέρια των ενδιαφερομένων. Το συγκεκριμένο Πόρισμα των υπηρεσιών της Περιφέρειας από την Π.Ε. Έβρου, είχε σταλεί πριν από τον Μάιο του 2020 στον αρμόδιο για τους ελέγχους παρόμοιων περιπτώσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Καβάλα και αυτός με την σειρά του το διαβίβασε στις υπηρεσίες του υπουργείου στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: “Μαύρη τρύπα” 391.000 ευρώ έδειξε ο έλεγχος στον ΤΟΕΒ Φερών – Διαθεσιμότητα και αγωγές

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον ΤΟΕΒ Φερών, με την συμμετοχή τόσο της σημερινής διοίκησης που έχει αλλάξει σε συντριπτικό ποσοστό (μόνο ο Πρόεδρος Βάσος Παντελίδης παρέμεινε), αλλά και όσων συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια. Εκεί λοιπόν σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν:

  • Στον μοναδικό που καταλογίζονται ευθύνες τόσο για τα “εξαφανισμένα” 391.000 ευρώ όσο και για τις οφειλές αγροτών που δεν εισπράχθηκαν και ούτε… καταλογίσθηκαν μέσω της Εφορίας και φαίνεται να ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ, είναι ο υπάλληλος που ήταν υπεύθυνος και παράλληλα ασκήθηκε και αγωγή εναντίον του για τα χρήματα (391.000 ευρώ) που είχαν εισπραχθεί από τους αγρότες και έλειπαν από τα ταμεία.
  • Στην διοίκηση και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο Βάσο Παντελίδη (γνωστό… αγωνιστή της Αριστεράς όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του), που επανεκλέχθηκε πριν λίγους μήνες απ’ τα μέλη του ΤΟΕΒ στη συγκεκριμένη θέση, όσο και στον ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν καταλογίζεται ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ. Κι αυτό γιατί όπως αναφέρεται στο Πόρισμα, επειδή είναι αγρότες, δεν είχαν τις γνώσεις να… αντιληφθούν παρόμοια οικονομικά ζητήματα. Πάλι καλά δηλαδή, γιατί ποιος άκουγε μετά τους “συντρόφους” αριστερούς του κ.Παντελίδη, ότι τον… κυνηγούν για τις ιδέες και τους αγώνες του.

  • Ουσιαστικά τους χαρακτηρίζει δηλαδή έμμεσα… άσχετους και ανίκανους να αντιληφθούν πως “χάθηκαν” τα 391.000 ευρώ από τα ταμεία χωρίς να πάρουν χαμπάρι, αλλά αφού δεν έμπλεξαν με ποινικές ή άλλες ευθύνες τόσο αυτοί όσο και το υπόλοιπο Δ.Σ του ΤΟΕΒ Φερών, μικρό το κακό.
  • Καμιά ευθύνη δεν καταλογίζει το Πόρισμα στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Νίκο Γκότση, ο οποίος μέχρι το 2017 είχε την αρμοδιότητα εποπτείας και ελέγχου του ΤΟΕΒ Φερών εκ μέρους του δήμου Αλεξανδρούπολης, με βάση το νομικό καθεστώς που ίσχυε έως τότε.
  • Επίσης, ουδεμία ευθύνη δεν καταλογίζει στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, η οποία από το 2017 και εντεύθεν, έχει πλέον την συγκεκριμένη αρμοδιότητα εποπτείας των ΤΟΕΒ της δικαιοδοσίας της και οι υπηρεσίες της εντόπισαν την “μαύρη τρύπα” των 391.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΟΕΒ Φερών: Γιατί καθυστερεί 15 μήνες το πόρισμα για την “μαύρη τρύπα” 391.000 ευρώ;

Οπότε, το Πόρισμα που έφτασε τελικά μετά από 17 μήνες στα χέρια των αρμοδίων του ΤΟΕΒ Φερών, καταλογίζει ευθύνες μόνο στον υπάλληλο για τα ¨εξαφανισμένα” 391.000 ευρώ, εναντίον του οποίου έχει ως γνωστόν μετά την διαθεσιμότητα του κατατεθεί και αγωγή, αλλά είναι αντιμέτωπος και με επιπλέον ποινικές ευθύνες για όλο αυτό που συνέβη. Το πρόβλημα πάντως στον συγκεκριμένο Οργανισμό και σε αυτό θα πρέπει να βρει λύση η νέα διοίκηση του όπου συμμετέχουν νέοι αγρότες, είναι η μεγάλη “τρύπα” που υπάρχει και ξεπερνάει τ 1 εκατομμύριο ευρώ όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα μας. Γιατί άλλες 500.000 ευρώ θα έπρεπε να έχουν εισπραχθεί από εισφορές χρόνων ή να καταλογισθούν μέσω της ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης, κάτι που δεν συνέβη.