Κύπελλο: Τεράστια πρόκριση ο ψυχωμένος (με 10 παίκτες) Έβρος Σουφλίου 3-2 στην παράταση την Α.Ε.Διδυμοτείχου

Κύπελλο: Τεράστια πρόκριση ο ψυχωμένος (με 10 παίκτες) Έβρος Σουφλίου 3-2 στην παράταση την Α.Ε.Διδυμοτείχου

Σπουδαία νίκη και  τεράστια πρόκριση χθες στο κύπελλο της ΕΠΣ Έβρου για τον ψυχωμένο Έβρο Σουφλίου, που παρ’ ότι αγωνιζόταν για 50′ λεπτά με 10 παίκτες (αποβολή Πάγια 72′), κέρδισε στην παράταση 3-2 με εντυπωσιακή ανατροπή την Α.Ε.Διδυμοτείχου και πήρε παλικαρίσια το “εισιτήριο” για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Παναγιώτη Καλπακίδη, αν και έμειναν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Πάγια, κράτησαν το 1-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Παρ’ ότι στην παράταση βρέθηκαν πίσω στο σκορ, έχασαν και πέναλτι με τον Λαζίδη, με τεράστια ψυχή και πάθος, χάρη σε δυο τέρματα του Κουρύδη, “τιμώρησαν” την Α.Ε.Δ και προκρίθηκαν πανάξια στο κύπελλο, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Σάκκο Ορεστιάδας. Μια ομάδα, που η διοίκηση του Έβρου Σουφλίου κατάφερε με πολλές προσπάθειες και κόπο να δημιουργήσει, παρά τις αντιξοότητες αλλά και τον “πόλεμο” που δέχθηκε από κάποιους στην προσπάθεια της αυτή για λόγους άσχετους με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Έβγαλε λοιπόν χθες σαν μια… γροθιά σπουδαία αντίδραση στη διάρκεια του αγώνα και της παράτασης και ανταμείφθηκε με την πανάξια πρόκριση.
Το σκορ άνοιξε στο 4′ για τον Έβρο Σουφλίου ο Παρασχίδης και ισοφάρισε στο 20′ με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ ο Μυσιούδης. Στο 100′ ο Παπούδης έδωσε το προβάδισμα στην Α.Ε.Διδυμοτείχου με 1-2, η πλάστιγγα φάνηκε να γέρνει προς την επικράτηση της ομάδας του η οποία έπαιζε και με παίκτη περισσότερο, αλλά ο Έβρος Σουφλίου αφού έχασε πέναλτι με τον Λαζίδη (έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και μετά σκόραρε αλλά σωστά ακυρώθηκε το γκολ από τον διαιτητή Στρατούδη), στο 107′ με αντεπίθεση και υποδειγματικό πλασέ του Κουρούδη ισοφάρισε 2-2. Ο ίδιος παίκτης, που πολές φορές “χτυπάει” στο τέλος, σε μια ακόμα μπροστινή μπαλιά στο 115′ πλάσαρε υποδειγματικά τον Μπιμπλιτζή και “σφράγισε” πανηγυρικά το “εισιτήριο” της πρόκρισης.

Η Α.Ε.Διδυμοτείχου γνώρισε την δεύτερη φετινή της ήττα, μετά από εκείνη της πρεμιέρας του πρωταθλήματος εντός έδρας από τον Ορέστη, αλλά αυτή ήταν καταδικαστική αφού σήμανε τον αποκλεισμό της από το κύπελλο. Αν και έπαιξε με παίκτη περισσότερο για περίπου μια ώρα, έχασε δίκαια από τον Έβρο Σουφλίου. Η επίκληση ότι έγιναν πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα ώστε να ξεκουραστούν παίκτες εν όψει του ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος με τον Ιπποκράτη, δεν μπορούν να θεωρηθούν δικαιολογία, ούτε φυσικά απαλλάσσουν τον προπονητή της Πασχάλη Σταματάκη από τις σοβαρές ευθύνες του. Πρώτα άλλωστε διασφαλίζεις την πρόκριση και μετά… ξεκουράζεις παίκτες και δεν… τρέχεις άρον-άρον στο ημίχρονο κάνοντας τρεις μαζεμένες αλλαγές βάζοντας Παπούδη, Φουτσιτζούδη, Σπανό. Εξάλλου με αριθμητική υπεροχή, προβάδισμα στην παράταση και χαμένο πέναλτι των γηπεδούχων, να μην πηγαίνεις καν στα πέναλτι και να χάνεις αυτό τα λέει όλα.

ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ: Ζυγουρίτσας, Πάγια, Παρασχίδης, Παπαναστασίου, Κουτσούλας Θ, Κουρούδης, Κουλουκούρας, Πιστιάλκας, Κουτσούλας Η, Δουγέκος, Λαζίδης. Αγωνίστηκαν και οι Παπαδόπουλος, Μπισιρόπουλος.

Α.Ε.Δ.: Μπιμπλιτζής, Κοκκινίδης, Τζουμακίδης, Αραμπατζής, Γκαϊδατζής, Μυσιούδης, Μόμας, Αστεριάδης, Παπαδούδης,Τσιπλάκης, Παντελίδης.
Αγωνίστηκαν: Θάνος, Παπούδης, Σπανός, Φωτσιτζούδης, Κούπας.

“Έβρεξε” γκολ και σε πολλά ακόμα

παιχνίδια Σάββατο και Κυριακή

Δεν ήταν όμως μόνο τα πέντε γκολ που σημειώθηκαν χθες στο γήπεδο του Σουφλίου, αφού και σε πολλά ακόμα ματς του κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου “έβρεξε” γκολ.  Συγκεκριμένα σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Α.Ο Ιπποκράτης-Χιλή  5-0
Θράκη Φερών-Άνθεια  7-0
ΑΟ Δορίσκος-ΑΟ Μαίστρος   2-9
Εθνικός Αλεξανδρούπολης- Φουρτούνα  5-1
ΑΟ Νεοχωρίου-Αετός Λεπτής  3-0
Άρδας Καστανεών-Ασπρονέρι 4-0
ΑΟ Αρίστεινο-ΑΟ Καππαδοκών  3-5 παρ. (κανονικό ματς 3-3)
Α.Ε.Κορνοφωλιάς-Λυκόφης-Ακρίτας Δαδιάς 1-3
ΑΟ Ποντιακός-ΑΟ Μάκρης  1-0
Νίκη Απαλού-Ατρόμητος Άβαντα 0-2
Ακρίτας Βύσσας – Ορέστης Ορεστιάδας 0-3
Ένωση Οινόης- Ορμένιο 1-3 ΠΕΝ.( κανονική διάρκεια-παράταση 1-1)
Δόξα Ορεστιάδας – Ακρίτας Σάκκου 1-2
Ηρακλής Σαγήνης- Φυλάκιο 3-4