Έβρος: Περίπου 800 άτομα σε κατ’ οίκον καραντίνα λόγω κορονοϊού, την προηγούμενη εβδομάδα!!!

Έβρος: Περίπου 800 άτομα σε κατ’ οίκον καραντίνα λόγω κορονοϊού, την προηγούμενη εβδομάδα!!!

Εξαιρετικά σοβαρή εξελίσσεται η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού στο νομό Έβρου, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να είναι καθημερινά τριψήφια σε αριθμό και μάλιστα χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 167 κρούσματα στην περιοχή μας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Evros-news.gr, την εβδομάδα που μας πέρασε, δηλαδή  από το Σάββατο 23 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, τα ενεργά κρούσματα σε ολόκληρο το νομό Έβρου ξεπέρασαν τα… 830. Από αυτούς, η συντριπτική πλειοψηφία και συγκεκριμένα κοντά στα 800 άτομα κάθε ηλικίας και περιοχής του Έβρου που βρέθηκαν θετικά στον Covid-19 και συγκεκριμένα 790, παρέμειναν σε καραντίνα στο σπίτι τους, δηλαδή σε κατ’ οίκο απομόνωση. Τα υπόλοιπα 45 νοσηλεύθηκαν ή και εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αλλά και σε αυτό του Διδυμοτείχου κάποιοι, ενώ όσον αφορά του αριθμούς των ατόμων με κορονοϊό είχαμε:

  • Αλεξανδρούπολη   380
  • Ορεστιάδα               190
  • Διδυμότειχο             180 (αν και λιγότερο πληθυσμό απ’ την Ορεστιάδα)
  • Σουφλί                         72
  • Σαμοθράκη                  12

“Καραντίνα” και σε στρατόπεδα του νομού

Όλοι αυτοί οι αυξημένοι αριθμοί κρουσμάτων, δεν αποτελούν άλλωστε έκπληξη για αρκετούς από τους Εβρίτες, μια και βλέπουν καθημερινά ή μαθαίνουν ότι συγγενείς, γνωστοί και φίλοι βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό. Εκτός από τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, όπου υπάρχουν κρούσματα σε μαθητές, αλλά δεν κλείνουν γιατί βάση των υγειονομικών πρωτοκόλλων πρέπει να ξεπερνούν τα κρούσματα το 50% κάθε Τμήματος ή τάξης, πρόβλημα υπάρχει και σε στρατόπεδα του Έβρου. Αρκετοί στρατιωτικοί, μόνιμοι αλλά και απλοί φαντάροι, έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό και κάποιοι είτε παραμένουν σε καραντίνα απομονωμένοι μέσα σε ειδικούς θαλάμους, είτε έχουν νοσηλευτεί ορισμένοι στα δυο ΚΙΧΝΕ του νομού σε Διδυμότειχο και Αλεξανδρούπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κορονοϊός: Πολύ επικίνδυνα γίνονται τα πράγματα στον Έβρο – Στα 167 σήμερα τα κρούσματα

Η κατάσταση λοιπόν είναι πολύ δύσκολη και σε αυτό προφανώς συντελεί και το γεγονός ότι οι εμβολιασμένοι στο νομό Έβρου δεν έχουν ξεπεράσει το 50%. Μπορεί σε σχέση με άλλους νομούς της Περιφέρειας ΑΜΘ να είναι μεγαλύτερο το ποσοστό (π.χ.Δράμα, Ξάνθη), αλλά είναι δεδομένο πως υπάρχει πρόβλημα με το να πειστούν οι ανεμβολίαστοι να κάνουν τελικά το εμβόλιο, για να μειωθεί ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης τους, αλλά και για να μειωθεί κάπως η μετάδοση του Covid-19.