Δυο άδειες για λειτουργία δομής φιλοξενίας “παραβατικών” Γερμανών εφήβων, χορήγησε ο δήμος Αλεξανδρούπολης

Δυο άδειες για λειτουργία δομής φιλοξενίας “παραβατικών” Γερμανών εφήβων, χορήγησε ο δήμος Αλεξανδρούπολης

Δυο άδειες λειτουργίας για την ίδρυση και λειτουργία δομής φιλοξενίας νεαρών Γερμανών οι οποίοι έρχονται στη χώρα μας και την περιοχή μας, έδωσε ο δήμος Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τα δυο έγγραφα που δημοσιεύθηκαν χθες 1 Νοεμβρίου 2021 στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και φέρουν την υπογραφή του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη:

  1. Χορηγούμε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας στη δομή φιλοξενίας γερμανόφωνων εφήβων, που βρίσκεται στο χωριό Κοίλα Έβρου, της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «Κ.Κ.ΝΤ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ».
  2. Χορηγούμε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «TIME OUT A.M.K.E.», που εδρεύει στις Φέρες Έβρου, για τη δομή φιλοξενίας γερμανόφωνων εφήβων σε δύο κτίρια: στην Μάκρη και τον Δορίσκο Έβρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΚΟΙΛΑ ΦΕΡΩΝ

ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

Για τις συγκεκριμένες δομές, κυρίως για αυτή που υπάρχει εδώ και τρεις δεκαετίες, από το 1991 στο χωριό Κοίλα των Φερών, έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια αρκετά ρεπορτάζ γερμανικών αλλά και ελληνικών ΜΜΕ. Μάλιστα πρόσφατα ο δήμος Αλεξανδρούπολης απάντησε σε παρόμοιο ρεπορτάζ, ότι η δομή στα Κοίλα λειτουργούσε χωρίς αδειοδότηση σχετική με τη φιλοξενία ανηλίκων Γερμανών. Σκοπός της λειτουργίας του είναι η ήπια και εναλλακτική παραμονή ανήλικων Γερμανών υπηκόων που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα συμπεριφοράς και με ειδική διακρατική συμφωνία έρχονται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ανάμεσα τους και στον Έβρο.

Αυτό το “κενό” τόσο για τα Κοίλα όσα και για Μάκρη, Δορίσκο, φαίνεται έρχονται να καλύψουν οι δυο αποφάσεις του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, προφανώς αφού νωρίτερα υποβλήθηκαν από τις συγκεκριμένες εταιρείες.