Παράταξη Λαμπάκη: Κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό

Παράταξη Λαμπάκη: Κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αλεξανδρούπολης για την ίδρυση και λειτουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού, κατάθεσε η δημοτική παράταξη “Πόλη και Πολίτες” του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, η συγκεκριμένη κίνηση αποφασίστηκε μετά την απόρριψη από την Ειδική Επιτροπή άρθρου 152 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, της προσφυγής του κ.Λαμπάκη και του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Γερακόπουλου, την 1η Σεπτεμβρίου 2021. Είχε προηγηθεί στις 5 Ιουλίου 2021 η απόρριψη και από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας-Θράκης Ιωάννη Σάββα, της αρχικής προσφυγής της παράταξης Λαμπάκη κατά της απόφασης που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλεξανδρούπολης με Πρόεδρο τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, για την ίδρυση και λειτουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού. Έτσι υπήρξε νέα προσφυγή των Λαμπάκη-Γερακόπουλου στην Ειδική Επιτροπή άρθρου 152 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, η οποία επίσης ήταν απορριπτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλεξανδρούπολη: Απορρίφθηκε απ’ την Ειδική Επιτροπή άρθρου 152 η προσφυγή Λαμπάκη για την δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού

Μετά από τις εξελίξεις αυτές, ο πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και οι συνεργάτες του, αποφάσισαν να προσφύγουν στο ΣτΕ, στον ανώτατο δικαστικό βαθμό δηλαδή, ζητώντας την ακύρωση της σύστασης και λειτουργίας Αναπτυξιακού Οργανισμού από τον δήμο Αλεξανδρούπολης. Επικαλείται μάλιστα ότι στο δημοτικό συμβούλιο που είχε έρθει αρχικά προς συζήτηση και έγκριση το συγκεκριμένο θέμα, δεν “πέρασε” κατά την ψηφοφορία, μια και η δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλεξανδρούπολη: Ένσταση Λαμπάκη στην Αποκεντρωμένη, για την σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού του δήμου