Λονδίνο: Συζήτηση για την υποψηφιότητα Σουφλίου, του Αντιπεριφερειάρχη Θ.Τσώνη με τον Γ.Γ. Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Λονδίνο: Συζήτηση για την υποψηφιότητα Σουφλίου, του Αντιπεριφερειάρχη Θ.Τσώνη με τον Γ.Γ. Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Ενθουσιασμένος με το Σουφλί και την ευρύτερη περιοχή μας, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ζουράμπ Πολολικασβίλι, κατά τη συνάντησή που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της ΠΑΜ-Θ Αθανάσιο Τσώνη.

Η συζήτηση τους έγινε στο πλαίσιο της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης που διεξάγεται στο Λονδίνο, της World Travel Market (WTM) και ο κ.Τσώνης κατά την επίσκεψη του κ.Πολολικασβίλι στο περίπτερο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν έχασε την ευκαιρία και του είπε ότι έχει ανοιχτή πρόσκληση να επισκεφθεί την περιοχή μας. Υπάρχει άλλωστε έντονο ενδιαφέρον -μεταξύ άλλων- και για το δρόμο του Μεταξιού, μια πολιτιστική και οικονομική διαδρομή για την ανάδειξη της οποίας ο ΠΟΤ έχει δείξει και συνεχίζει να το κάνει, το ενδιαφέρον του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού τόνισε στον Γενικό Γραμματέα του Παφκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού ότι το Σουφλί επιλέχθηκε από την ομάδα εργασίας του υπουργείου Τουρισμού, ως ένα από τα τρία “χωριά” που θα διεκδικήσουν για την Ελλάδα μια διάκριση στο διαγωνισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) «Βest Tourism Villages».

Το περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜΘ επισκέφθηκε και ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και είχε συζήτηση τόσο με τον κ.Τσώνη όσο και τα στελέχη που βρίσκονται στην Αγγλία για την σημαντικής σημασίας έκθεση για τον παγκόσμιο τουρισμό.