Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Κινητοποίηση εργαζομένων, κατά της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Κινητοποίηση εργαζομένων, κατά της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, για την απόφαση να τεθούν σε αναστολή από αρχές Σεπτεμβρίου οι συνάδερφοι τους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Με επικεφαλής το σωματείο τους ΣΥΚΝΕ, διαμαρτυρήθηκαν τονίζοντας ότι πρέπει η Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφαση της αυτή και να επιστρέψουν πίσω με δύο ή και τρία rapid test την εβδομάδα, για την καλύτερη και ασφαλέστερη νοσηλεία των ασθενών.

Επίσης, για να μπορέσουν επιτέλους να πάρουν τίς άδειες τους και τα ρεπό τους οι συνάδελφοι τους που έχουν μείνει στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και υπερβάλλουν εαυτό κάθε μέρα, λόγω των αυξημένων αναγκών.

Όπως δηλαδή έκαναν και για 20 μήνες που κρατάει η πανδημία του κορονοϊού και οι εργαζόμενοι που βρίσκονται τώρα σέ αναστολή, γιατί δεν θεωρούνται ασφαλείς για το σύστημα και μένουν στο σπίτι τους χωρίς να παίρνουν ούτε ένα ευρώ.

Ο Πρόεδρους του ΣΥΚΝΕ Κώστας Σταυράκογλου επανέλαβε παράλληλα και πάλι ότι το Διοικητικό Συμβούλιο είναι, όπως και η ΠΟΕΔΗΝ άλλωστε, υπέρ του εμβολιασμού των υγειονομικών, αλλά κατά τής υποχρεωτικότητας.