Αγρότισσες σπέρνουν τα φημισμένα σκόρδα Ν.Βύσσας μέχρι τον φράχτη, στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Αγρότισσες σπέρνουν τα φημισμένα σκόρδα Ν.Βύσσας μέχρι τον φράχτη, στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Η καθημερινότητα για τους ακρίτες κατοίκους του Έβρου δεν αλλάζει και η ζωή συνεχίζεται κανονικά. Με τους αγρότες και τις αγρότισσες των χωριών που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, να δουλεύουν κανονικά μια “ανάσα” από αυτά.

Αυτό τον καιρό, γίνεται στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας η σπορά των φημισμένων και κορυφαίων στον κόσμο σκόρδων που παράγονται στο χωριό. Στις φωτογραφίες που “ανέβασε” στην προσωπική της σελίδα η Αναστασία Καρλιώτη, μια από τις πιο δραστήριες γυναίκες της περιοχής, η ίδια παρέα με άλλες αγρότισσες σπέρνουν δεκάδες στρέμματα με σκόρδα, τα οποία χρόνια τώρα αποτελούν κύρια πηγή εισοδήματος για πολλές οικογένεια του χωριού.

Όπως βλέπετε, η σπορά γίνεται σε χωράφια δίπλα στον φράχτη των 12,5 χιλιομέτρων που εκτείνεται από τις Καστανιές ως τη Νέα Βύσσα και τον Μάρτιο του 2020 αποτέλεσε το… ανάχωμα αποτροπής της εισβολής που επιχείρησαν χιλιάδες λαθρομετανάστες, καθοδηγούμενοι από την Τουρκία. Τα σκόρδα που φυτεύονται… αγγίζουν κυριολεκτικά τον φράχτη, αφού δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητη ούτε σπιθαμή γης.

Βλέπετε επίσης το υπερυψωμένο στρατιωτικό φυλάκιο παρακολούθησης των συνόρων, όπου οι στρατιωτικοί μας άγρυπνοι φρουροί της πατρίδας, ελέγχουν την περιοχή. Φυσικά και για τις κινήσεις λαθρομεταναστών, που θα επιχειρήσουν να περάσουν από την τουρκική πλευρά στο ελληνικό έδαφος.

Σε άλλη φωτογραφία, βλέπετε στο βάθος εκτός του φράχτη και την Αδριανούπολη. Για τους ντόπιους αυτές οι εικόνες είναι μια απλή, φυσιολογική καθημερινότητα και έχουν μάθει να ζουν με αυτή από την στιγμή που γεννιούνται.

Καλή σοδειά να ευχηθούμε στη Αναστασία και όλους τους Βυσσιώτες…