Έβρος: Περιοδεία και συναντήσεις του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης επί ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη

Έβρος: Περιοδεία και συναντήσεις του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης επί ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη

Περιοδεία σε ολόκληρο το νομό Έβρου πραγματοποίησε χθες ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης. 

Συνοδευόμενος από την βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Έβρου Σπύρο Δέδογλου, τον περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Αργυρίου και τον αποτυχόντα υποψήφιο βουλευτή το 2019 με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μενέλαο Μαλτέζο, ο κ.Αραχωβίτης είχε σειρά συναντήσεων, συζητήσεων και επαφών, για αγροτικά κυρίως ζητήματα.
Το ξεκίνημα έγινε από το Διδυμότειχο, όπου σε… καφετέρια της πόλης ενημερώθηκε από τον δήμαρχο της πόλης Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, για αναγκαία έργα υποδομής στον αγροτικό τομέα, αλλά και τις καταστροφές από τις πλημμύρες στην κοιλάδα του Ερυθροποτάμου. Επίσης αναφέρθηκαν και στην ανάδειξη του κρίσιμου έργου υπογειοποίησης γεωτρήσεων στην περιοχή Ερυθροπόταμου, που χρηματοδοτήθηκε και εντάχθηκε με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επί θητείας του Σταύρου Αραχωβίτη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η περιοδεία συνεχίστηκε, με ενημερωτικές συναντήσεις στον δήμο Ορεστιάδας, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Κοσμήτορα του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης Σπύρο Γαλατσίδα και τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη.
Εκεί έγινε αναφορά φυσικά και στο Εργοστάσιο Ζάχαρης, το οποίο ως γνωστόν έκλεισε οριστικά από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αν και διαβεβαίωνε πως όχι μόνο θα το διατηρήσει ανοιχτό και εν λειτουργία, αλλά θα το αναπτύξει κιόλας, κάτι φυσικά που δεν συνέβη.
Επόμενος σταθμός του κ.Αραχωβίτη ήταν η πόλη του Σουφλίου, όπου διεξήχθη μια παραγωγική συζήτηση με τον δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο για έργα υποδομής και ζητήματα αγροτικής παραγωγής, ανάπτυξης και εργασίας.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν η Σηροτροφία, το φημισμένο μετάξι Σουφλίου, η καλλιέργεια μορεώνων και η συνδεδεμένη ενίσχυση, κίνητρο που εισήγαγε ο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα όπως είπε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στα σχέδια της κυβέρνησης ΝΔ είναι η κατάργησή της.
H μονοήμερη περιοδεία στο νομό Έβρου  ολοκληρώθηκε στο Πολύκεντρο Τυχερού, όπου είχε προγραμματιστεί συνάντηση και συζήτηση με εκπροσώπους φορέων αγροτικού τομέα από όλο το νομό και κάποιους αγρότες.
Εξετάστηκαν και ανταλλάχθηκαν απόψεις για θέματα που αφορούν:
☑️το υψηλό κόστος παραγωγής,
☑️τη νέα ΚΑΠ,
☑️τον ΕΦΚ πετρελαίου,
☑️κίνητρα και ενισχύσεις,
☑️οργάνωση αγροτικής παραγωγής,
☑️αρδευτικά έργα και συνεταιρισμοί.