Ορεστιάδα: Απαγορεύει το Δασαρχείο Διδυμοτείχου την ανέγερση στο Φυλάκιο Μνημείου Γενοκτονίας των Θρακών

Ορεστιάδα: Απαγορεύει το Δασαρχείο Διδυμοτείχου την ανέγερση στο Φυλάκιο Μνημείου Γενοκτονίας των Θρακών

-Απέρριψε την ανέγερση στον συγκεκριμένο δασικό χώρο που προτάθηκε, σ;yμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr

Απαγορεύει το Δασαρχείο Διδυμοτείχου την ανέγερση Μνημείου για την Γενοκτονία των Θρακών, στο χωριό Φυλάκιο Ορεστιάδας και σε σημείο που βρίσκεται λίγο πάνω από τα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ φιλοξενίας των λαθρομεταναστών.

Να θυμίσουμε, ότι στην σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Απριλίου στο Φυλάκιο για το θέμα επέκτασης των δομών που υπάρχουν εκεί, με την συμμετοχή των βουλευτών Έβρου, του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, πρότεινε την ανέγερση του πρώτου Μνημείου Γενοκτονίας των Θρακών στο χωριό για συμβολικούς λόγους.  Μάλιστα είχε συμφωνήσει για κάτι τέτοιο με την Ένωση Πολιτικών Φορέων Έβρου (ΕΠΟΦΕ). Άμεσα τότε στην συγκεκριμένη σύσκεψη, αναφέρθηκε μάλιστα από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστο Τυρμπάκη και ο χώρος που μπορεί να ανεγερθεί το συγκεκριμένο Μνημείο και βρίσκεται στον λόφο πάνω από τα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ του Φυλακίου, στην αριστερή πλευρά όπως κινείται κάποιος από το χωριό προς την Ορεστιάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, το αίτημα κατατέθηκε από τον δήμο Ορεστιάδας στο Δασαρχείο Διδυμοτείχου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συγκατάθεση του για το συγκεκριμένο σημείο ανέγερσης ενός απλού Μνημείου, αφού η περιοχή είναι δασική έκταση. Η απάντηση όμως του  Δασάρχη ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ και γι’ αυτό ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης ενημέρωσε τους κατοίκους του Φυλακίου, οι οποίοι δεν έκρυψαν την απογοήτευση τους για την συγκεκριμένη αρνητική εξέλιξη. Παράλληλα ενημερώθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς για την απόφαση και την στάση αυτή, μια και ο ίδιος κατέθεσε την πρόταση συμβολικής δημιουργίας του Μνημείου Γενοκτονίας των Θρακών.

Το θέμα λοιπόν “΄πάγωσε” προς το παρόν και είναι άγνωστο αν θα προχωρήσει τελικά η υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης, αφού… σκόνταψε πάνω στην γνωστή γραφειοκρατία του ελληνικού Δημοσίου και εν προκειμένω του Δασαρχείου Διδυμοτείχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ε.ΠΟ.Φ.Ε.: «Το 1ο Μνημείο Θρακών στον Έβρο» – Ανέγερση στο Φυλάκιο Ορεστιάδας