Διδυμότειχο: Επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό για την αναστολή των Περιφερειακών Ιατρείων, έστειλαν οι Πρόεδροι Κοινοτήτων

Διδυμότειχο: Επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό για την αναστολή των Περιφερειακών Ιατρείων, έστειλαν οι Πρόεδροι Κοινοτήτων

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπόλοιπους αρμόδιους για την αναστολή λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων στην περιοχή Διδυμοτείχου, απέστειλαν οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου.

Στην επιστολή αυτή που κοινοποιήθηκε και σε κάθε άλλο αρμόδιο, αναφέρεται ότι:

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ: Διδυμότειχο 3/11/2021

Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη Κυριάκο,

Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη Θάνο,

Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα Γκάγκα Μίνα,

Διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Τσαλικάκη Δημήτρη,

Βουλευτή Ν. Έβρου κ. Δημοσχάκη Αναστάσιο

Βουλευτή Ν. Έβρου κ. Δερμετζόπουλο Χρήστο

Βουλευτή Ν. Έβρου κ. Κελέτση Σταύρο

Βουλευτή Ν. Έβρου κα. Γκαρά Αναστασία

Περιφερειάρχη της ΑΜΘ κ. Μέτιο Χρήστο

ΑντιπεριφερειάρχηΥγείας κ. Βενετίδη Κώστα

Δήμο Διδυμοτείχου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θέμα: Αναστολή λειτουργίας περιφερειακών ιατρείων

Ενημερωθήκαμε ότι με την απόφαση 44770/27-10-2021 της 4ης ΥΠΕ τίθενται σε αναστολή λειτουργίας όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία του Έβρου καθώς και του Διδυμότειχου και της ευρύτερης περιοχής. Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, η αναστολή θα διαρκέσει από την 1η Νοεμβρίου έως το τέλος του έτους και γίνεται με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των δομών υγείας, “λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική εικόνα και τις έκτακτες υγειονομικές ανάγκες από την εξέλιξη της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”.

Τα Περιφερειακά Ιατρεία που βρίσκονται στις 23κοινότητες του Δήμου Διδυμοτείχου και εξυπηρετούν τα 35πανέβρια και παρά του Ερυθροποτάμου χωριά ,στελεχώνονται κυρίως από Γενικούς  και Αγροτικούς Ιατρούς, οι οποίοι προσφέρουν ουσιαστικές υγειονομικές υπηρεσίες στον πληθυσμό των απομακρυσμένων περιοχών μας, αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας. Παράλληλα, ασχολούνται και με την συνταγογράφηση φαρμάκων των χρονίως πασχόντων ασθενών, ηλικιωμένων, απόρων, νεφροπαθών και καρκινοπαθών που δεν μπορούν να απευθυνθούν στα Κέντρα Υγείας ή σε ιδιώτες ιατρούς.

Η επιλογή αυτή, σηματοδοτεί την μετάθεση του κέντρου βάρους της παροχής της  πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των ασθενών στα Κέντρα Υγείας και στα Νοσοκομεία. Διότι οι κάτοικοι των κοινοτήτων και της περιφέρειας, που δεν θα έχουν πρόσβαση στα κλειστά περιφερειακά ιατρεία, θα αναγκαστούν είτε να καταφύγουν στα δημόσια νοσοκομεία, είτε σε ιδιώτες ιατρούς, είτε να παραμείνουν σπίτια τους. Με ότι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την υγείας τους, εφόσον ασθενήσουν και χρειάζονται περίθαλψη.

Κατά συνέπεια το γεγονός της μετακίνησης εκτός της ταλαιπωρίας και του πρόσθετουκόστους, θα συμβάλλει στον συγχρωτισμό και στην περαιτέρω μετάδοση της νόσου. Από την άλλη θα έχει ως αποτέλεσμα την επιπλέον συμφόρηση των νοσοκομείων και την αδυναμία διαχωρισμού των σοβαρών και μη περιστατικών covid. Αναμφίβολα εν τέλει θα έχει αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα.

Αναγνωρίζοντας την έκτακτη υγειονομική ανάγκη στην οποία έχουμε περιέλθει καθώς και τις υπερπροσπάθειες των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού που θα πιεστεί έτι περισσότερο προτείνουμε μια τροποποίηση και διαμόρφωση του προγράμματος λειτουργίας (ώρες και μέρες λειτουργίας και επίσκεψης των ιατρών) των περιφερικών ιατρείων και όχι την πλήρη αναστολή τους καθώς αυτό θα λειτουργήσει προς ωφέλεια όλων.

Ζητάμε να ανασταλεί άμεσα η απόφαση της 4ης ΥΠΕ , που οδηγεί στο κλείσιμο των Περιφερειακών Ιατρείων στον Έβρο και τη Θράκη και στέλνει για μία φορά ακόμη το λάθος μήνυμα στους Θρακιώτες και την Θράκη, αιτούμαστε την προσωρινή τροποποίηση του προγράμματος της λειτουργίας τους πάντα με γνώμονα την υγεία, το κοινό συμφέρον και την ωφέλεια των κατοίκων των κοινοτήτων του Διδυμότειχου, του Έβρου, της Θράκης.

Οι υπογράφοντες:

1.Εκπροσωπος της επιτροπής της Αναβάθμισης του ΝοσοκομείουΔιδυμοτείχου και

Πρόεδρος της ΈνωσηςΣυλλόγωνΕθελοντώνΑιμοδοτών του Ν. Έβρου Φυδανάκης Παναγιώτης

2.ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 1. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 2. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΒΕΣΤΑΔΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 3. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΗΜΕΝΙΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 4. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΠΡΟΝΕΡΙΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 5. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΥΣΙΚΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 6. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΟΞΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 7. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΑΦΟΧΩΡΙΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 8. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΩΤΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 9. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΥΦΟΒΟΥΝΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 10. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΑΝΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 11. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΔΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 12. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΟΧΩΡΙΟΥ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 13. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΣΑΑΚΙΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 14. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΝΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 15. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΑΔΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 16. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 17. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΤΡΑΔΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 18. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 19. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΑΓΓΙΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 20. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΥΘΙΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 21. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΙΤΟΧΩΡΙΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 22. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΦΙΚΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

2 Σχόλια

 1. 1-Καλό, 2-Ρε παιδιά πόσο ακόμη… βγάζει μάτι… οκ το καταλάβαμε οτι κάποιος θέλει να βάλει για δήμαρχος. Το είπε δεν το έκανε. Το ξανά λεει δεν το επιβεβαιώνει. Τώρα δεν τον δίνουν σημασία. Άμα χάσεις ευκαιρία μετα είναι λίγο δύσκολα. Το παραμύθι του Αισώπου το θυμάστε, κατι λύκοι ενας βοσκός…στο τέλος δεν τον πίστεψαν. Ξάφνου μεσα στα πολλά ο,ο,ο,ο,ο προεδρος….η προεδρος….τσουπ….ο εκπρόσωπος (πρώτα) και ο πρόεδρος (δεύτερο) συλλόγου… Τώρα κάθε βράδυ καρτεράμε να βγει στα κανάλια …άντε ας πει την ώρα να ξέρουμε να τον δούμε βρε. Ερώτηση για τα ιατρεία έγινε η επιστολή ή για το Νο.1 υπογραφή …με πολλές ιδιότητες όπως διαβάζουμε. Καλή πρωτοβουλία λιγο προσοχή στις ανακοινώσεις, μέσα στα λευκά δεν αλλάζει αν είναι γυναικείο ή ανδρικό ρούχο, ολα λευκά είναι, αλλα αν έχει χρώμα ξεχωρίζει…μπαμ! Φιλικά καλή δύναμη στο Νο.1

 2. Μακάρι η επιστολή να πιάσει τόπο όμως όντως είναι πονηρό να βάζει ένας “εθελοντής εκπρόσωπος” το όνομα του πρώτο και από κάτω τους εκλεγμένους προέδρους κοινοτήτων, δεν είναι ευγενικό. Αυτός που τοποθετήθηκε από μόνος του… καλά κάνει και κλέβει την παράσταση από τον Δήμαρχο για προσωπικούς λόγους του άλλα μην περιπαίζουμε και τους άλλους, δεν είναι χαϊβάνια όσοι διαβάζουν. Για την τηλεόραση γίνεται αυτό. Ναι στην πρωτοβουλία άλλα όχι και προσωπικοί σκοποί. Δώστε προσοχή στα πρωτόκολλα, ένα μοναδικό όνομα έχει η επιστολή. Θα μας γελάνε. Αυτά θέλουν μαζί τους φορείς. Μην διαχωρίζεται δήμο και κοινότητες λάθος τακτική. Όλοι μαζί.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*