Εκπαίδευση σήμερα των νέων Συνοριοφυλάκων Έβρου, στα θωρακισμένα “θηρία” οχήματα “ΤΥΦΩΝΑΣ”

Εκπαίδευση σήμερα των νέων Συνοριοφυλάκων Έβρου, στα θωρακισμένα “θηρία” οχήματα “ΤΥΦΩΝΑΣ”

Την πρώτη τους εκπαίδευση πραγματοποίησαν σήμερα οι νέοι Συνοριακοί Φύλακες και των δύο Αστυνομικών Διευθύνσεων του Έβρου (Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης) που προσελήφθησαν πέρυσι, στα εντυπωσιακά θωρακισμένα οχήματα “ΤΥΦΩΝΑΣ”.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου και μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς:
“Παραβρέθηκα σήμερα στην πρώτη εκπαίδευση των νέων Συνοριακών Φυλάκων και των δύο Διευθύνσεων του Νομού μας στα οχήματα τύπου “ΤΥΦΩΝΑ” . Πρόκειται για ειδικού τύπου οχήματα που είναι θωρακισμένα ζυγίζουν 12,5 τόνους, έχουν πάνω από 2,5 μέτρα ύψος και μήκος γύρω στα 6,5 μέτρα έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν δέκα άτομα. Δύο κάθονται μπροστά, οχτώ άτομα κάθονται πίσω.
Στην διάρκεια της επίσκεψης και στις συζητήσεις μεταξύ των Συναδέλφων, μου δήλωσαν πραγματικά πόσο σημαντική είναι η συνεχής εκπαίδευση τους ενώ ταυτόχρονα οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση τους ήταν θετικά πρωτόγνωρες.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε Δημόσια την Φυσική Ηγεσία καθώς πάγιο αίτημα της Ένωσης μας καθώς και της Ομοσπονδίας είναι η συνεχής εκπαίδευση όλων μας σε κάθε έκφανση του. Κάθε τέτοια
προσπάθεια και προς αυτήν την κατεύθυνση εμάς θα μας βρίσκει σύμμαχους και αρωγούς χωρίς βεβαίως να διστάζουμε να πράττουμε το αυτονόητο, να ευχαριστούμε δημόσια όσους συμβάλουν και ενεργούν προς μία σύγχρονη Αστυνομία.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτές από το Τμήμα Ειδικής Μετεκπαίδευσης Οδηγών (Τ.ΕΙ.Μ.Ο.) της Ελληνικής Αστυνομίας όπου από το 1995 εκπαιδεύει στη γρήγορη και ασφαλή οδήγηση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών προσωπικό της Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και υπαλλήλων του ΕΚΑΒ.