Έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ: Μέτρα αυξημένης επιτήρησης των συνόρων στον Έβρο, μετά τις απειλές Ερντογάν

Έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ: Μέτρα αυξημένης επιτήρησης των συνόρων στον Έβρο, μετά τις απειλές Ερντογάν

Έκτακτη σύσκεψη με τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων συγκάλεσε σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, έπειτα από τις επιθετικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για άνοιγμα των συνόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, κατά της διάρκεια της διάσκεψης αποφασίστηκε η λήψη προληπτικών μέτρων με ιδιαίτερη έμφαση στην επαύξηση της επιτήρησης των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, αλλά και των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας, την αυξημένη ετοιμότητα καθώς και στην άμεση αναφορά περιστατικών από τις Μονάδες της παραμεθορίου που αφορούν σε αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Η σύσκεψη υπό τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, έγινε με τη συμμετοχή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη, και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), αντιπτέραρχου Γεώργιου Μπλιούμη.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε λήψη προληπτικών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:

  • Αυξημένη επιτήρηση χερσαίων και θαλασσίων συνόρων
  • Αυξημένα ποσοστά επιφυλακής σ΄ όλες τις ακριτικές μονάδες
  • Αναφορά οποιουδήποτε ασυνήθιστου περιστατικού που υποδηλώνει αύξηση μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών.

Το ΓΕΕΘΑ είναι σε πλήρη συνεργασία με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού Σώματος.

«Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα»

Την Πέμπτη ο Ταγίπ Ερντογάν… απείλησε ότι:

«Είναι αχαριστία να λέει πως η Τουρκία είναι η πηγή του προβλήματος, ενώ η χώρα μας φιλοξενεί 5 εκατ. πρόσφυγες. Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα. Και επιπλέον, η Ελλάδα είναι η χώρα που στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο βυθίζει τα σκάφη των προσφύγων και τους καταδικάζει σε θάνατο.

Ο Μητσοτάκης και οι παρατρεχάμενοί του περνούν τις μέρες τους λέγοντας ψέματα και δεν συμπεριφέρονται έντιμα και γι’ αυτό στην περιοχή δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη».