Κορονοϊός: Τριψήφιος και χθες ο αριθμός των κρουσμάτων στον Έβρο – Μεγάλη πίεση στα δυο Νοσοκομεία

Κορονοϊός: Τριψήφιος και χθες ο αριθμός των κρουσμάτων στον Έβρο – Μεγάλη πίεση στα δυο Νοσοκομεία

Σοβαρό πρόβλημα συνεχίζει να αντιμετωπίζει με την πανδημία του κορονοϊού ο νομός Έβρου και χθες Παρασκευή ήταν και πάλι ο μοναδικός με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, μεγάλη είναι η πίεση τόσο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου μόνο μία από τις 15 κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι διαθέσιμη, ενώ σε ποσοστό 95% είναι πληρότητα στις κλίνες της Κλινικής covid-19. Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου 18 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική σύμφωνα με τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Βασίλη Γαλάνη, αφού εδώ και αρκετό καιρό έχει δοθεί εντολή να παραμένουν εκεί τα περιστατικά που δεν είναι πολύ… βαριά και δεν απαιτούν διασωλήνωση.

Στα 136 τα κρούσματα χθες στο νομό μας

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 136 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στο νομό Έβρο, που είναι ο μοναδικός στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τριψήφιο αριθμό. Ακολουθούν η Δράμα με 88 κρούσματα, η Καβάλα με 84, η Ξάνθη με 76 και η Ροδόπη με 55.
Όπως έχουμε επισημάνει, εδώ και αρκετό καιρό τα κρούσματα έχουν… απλωθεί σε ολόκληρο το νομό και είναι χαρακτηριστικό ότι στα δωρεάν rapid test που έγιναν την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου σε ολόκληρο το νομό, στην Ορεστιάδα βρέθηκαν τα περισσότερα θετικά και συγκεκριμένα 13 από τα 16 συνολικά. Οι δειγματοληψίες για κορωνοϊό διενεργήθηκαν σε 5 σημεία στον Έβρο και τα 13 θετικά που βρέθηκαν στην πόλη της Ορεστιάδας αφορούν σε 8 άνδρες και 5 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 34 έτη. Άλλα δύο βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και ένα στη Σαμοθράκη.
Συνολικά σε όλη την χώρα χθες Παρασκευή είχαμε  6862 νέα κρούσματα, ενώ η γεωγραφική τους κατανομή είναι: