Φέρες-καταγγελία: Η Κοινοπραξία εταιρειών του φράχτη των 65 εκατ., δεν αποκαθιστά τους κατεστραμμένους δρόμους

Φέρες-καταγγελία: Η Κοινοπραξία εταιρειών του φράχτη των 65 εκατ., δεν αποκαθιστά τους κατεστραμμένους δρόμους

Σε καταγγελία της Κοινοπραξίας των 4 μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών της Αθήνας, που εισέπραξαν 65 εκατ. ευρώ για το έργο της κατασκευής του φράχτη των 27 χλμ στην περιοχή των Φερών, προχώρησε με ανακοίνωση του ο Αγροτικός & Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης.

Η διοίκηση και τα μέλη του, με δικαιολογημένη αγανάκτηση, επισημαίνουν πως είχε δοθεί η υπόσχεση για αποκατάσταση των δρόμων που χρησιμοποιήθηκαν για την διέλευση κάθε είδους οχημάτων για την κατασκευή του φράχτη, αλλά όλες αυτές οι υποσχέσεις-ως αυτή την στιγμή τουλάχιστον-αποδείχθηκαν λόγια του… αέρα. Κι όλα αυτά, όταν επαναλαμβάνουμε, η Κοινοπραξία των 4 μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών, εισέπραξε ή θα εισπράξει για τα 27 χιλιόμετρα του φράχτη στην περιοχή, το ποσό των 65 εκατ. ευρώ.
Η ανακοίνωση του Αγροτικού & Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης αναφέρει: 
“Το έργο κατασκευής του φράκτη έχει υλοποιηθεί. Αυτό που δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη, είναι ή υπόσχεση της Κοινοπραξίας προς τους τοπικούς φορείς, ότι θα αποκαταστήσουν όσους δρόμους χρησιμοποιήσουν και θα προκαλέσουν ζημιά με τα οχήματα τους. Εκτός και εάν νομίζουν, ότι προκάλεσαν ζημιές μόνο στον δρόμο Πόρο- Αρδάνιο και ένα μικρό κομμάτι στον Πέπλο, όπου έχουν ξεκινήσει την αποκατάσταση.
Όλα τα κεντρικά αναχώματα που χρησιμοποίησαν, έχουν υποστεί ζημιές, ο περιφερειακός δρόμος του Πόρου έχει γίνει άθλιος, ο κάτω δρόμος από την σκοπιά του Πόρου μέχρι και το Φυλάκιο, ο δρόμος Πέπλου -Βρυσούλας-Αρδανίου -Πόρου παράπλευρα της διώρυγας, ο οποίος μάλιστα είχε φτιαχτεί με εργολαβία του Δήμου το καλοκαίρι, έχει υποστεί μεγάλες ζημιές .
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΑΝ

Συμπληρώνουμε, την αποκατάσταση του κεντρικού δρόμου (πίσσα) Μοναστηρακίου, ο δρόμος του αναχώματος Μοναστηράκι-Δορίσκος και ο κεντρικός δρόμος Δορίσκου που μόλις είχε συντηρηθεί από συνεργεία της Αντιδημαρχίας Φερών, καταστράφηκαν από τα χωματουργικά της κοινοπραξίας, που επίσης είχε υποσχεθεί για την αποκατάσταση τους μετά από συνάντηση της Κοινότητας με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του έργου.
Εδώ να τονίσουμε ότι ο Αγροτικός σύλλογος, ο Αντιδήμαρχος πρωτογενούς τομέα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, της Περιφέρειας ΑΜΘ, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φερών, έχουν απευθυνθεί αλλεπάλληλες φορές στον υπεύθυνο της κοινοπραξίας για την επίλυση του θέματος.
Εντέλει οι φοβίες μας από την αρχή, θα γίνουν πραγματικότητα;
Από ένα έργο 65 εκατομμυρίων, εμάς θα μας μείνουν οι λακκούβες”;