Κατάληψη του ΓΕΛ Σουφλίου απ’ τους μαθητές, για την συγχώνευση τμημάτων – Στο πλευρό τους ο δήμαρχος

Κατάληψη του ΓΕΛ Σουφλίου απ’ τους μαθητές, για την συγχώνευση τμημάτων – Στο πλευρό τους ο δήμαρχος

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του ΓΕΛ Σουφλίου, πραγματοποίησαν σήμερα κατάληψη του Σχολείου και παράλληλα πορεία στην “πόλη του μεταξιού”, διαμαρτυρόμενοι για την επιχειρούμενη συγχώνευση των τμημάτων και για την έλλειψη καθηγητών.

Μάλιστα επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο, ο οποίος τους τόνισε πως τόσο ο ίδιος όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Σουφλίου, στέκονται δίπλα στους μαθητές, στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και στους εκπαιδευτικούς μας, που τιμούν την περιοχή και διδάσκουν τα παιδιά.
Όπως τους είπε: “Επί δύο συναπτά έτη ακούμε διαρκώς για εξάρσεις της πανδημίας, για αποφυγή συνωστισμών και δεν μπορούμε ακριβώς να αντιληφθούμε πως θα αποφευχθεί αυτό, όταν συγκεντρώνεις 53 μαθητές σε δύο τμήματα.
Στην περιοχή μας οι δείκτες ανεργίας και οι δείκτες δημογραφικής συρρίκνωσης είναι ανοδικοί. Η επιλογή ενδεχόμενης συρρίκνωσης και συγχώνευσης σχολικών τμημάτων, η υποστελέχωση σε εκπαιδευτικό προσωπικό ,καθώς επίσης, η μη διδασκαλία μαθημάτων σε μαθητές του Δήμου μας, σε ένα σχολείο που απέχει 500 μέτρα από τα σύνορα και το οποίο χαρακτηρίζεται από την πολυπολιτισμικότητα, είναι καταστροφική.
Για το λόγο αυτό, ζητάμε να μην εφαρμοστεί ουδεμία τέτοια απόφαση που ξεκάθαρα υποβαθμίζει την παρεχόμενη παιδεία προς του μαθητές μας.
Το Δ.Σ. του Δήμου Σουφλίου, ζητάει από όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να σταματήσουν οι διαδοχικές αποφάσεις συρρίκνωσης και απαξίωσης της περιοχής μας και των νέων της”.

Αφήστε το σχόλιό σας