Αλεξανδρούπολη: Αμερικανοί Στρατηγοί πάνε και έρχονται στο λιμάνι, εν αναμονή του στρατιωτικού υλικού

Αλεξανδρούπολη: Αμερικανοί Στρατηγοί πάνε και έρχονται στο λιμάνι, εν αναμονή του στρατιωτικού υλικού

Αμερικανοί Στρατηγοί πάνε και έρχονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης τις τελευταίες ημέρες, παράλληλα με την έναρξη άφιξης του μεγαλύτερου, τεράστιου όγκου στρατιωτικού υλικού των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ. 

Χθες Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, βρέθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, ο Υποδιοικητής του 5ου Σώματος αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων Στρατηγός MatthewWagenen, με αφορμή την αναδίπλωση πτητικών μέσων και υλικών από την Ευρώπη και συγκεκριμένα ελικοπτέρων διαφόρων τύπων, που έφτασαν από την Ρουμανία στο λιμάνι. Το ίδιο συνέβη άλλωστε και σήμερα και όλα αυτά τα ελικόπτερα αποσυναρμολογούνται, προκειμένου στη συνέχεια τις επόμενες ημέρες να μεταφερθούν στις ΗΠΑ, με τα μεταγωγικά πλοία. 

Ο κ.Wagenen επιθεώρησε το λιμάνι και τις εργασίες των συμπατριωτών του στρατιωτικών, ενώ ενημερώθηκε στη συνέχεια λεπτομερώς για αυτή τη νέα επιχείρηση μεταφοράς του μεγαλύτερου όγκου στρατιωτικών υλικού των ΗΠΑ, με 1000 οχήματα και πάνω από 120 ελικόπτερα, η οποία ξεκίνησε και θα κορυφώνεται όσο περνούν οι μέρες. Η ενημέρωση στον Αμερικανό Στρατηγό έγινε φυσικά από τον Πρόεδρο του ΟΛΑ Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, άριστο γνώστη και υπεύθυνο και για αυτή την διαδικασία, άφιξης και αναχώρησης στρατιωτικού υλικών των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ. Το παρόν έδωσε και ο Διευθύνων Σύμβουλος Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, παρακολουθώντας την ενημέρωση και ξενάγηση. 

Αύριο αναμένονται άλλοι δυο Αμερικανοί Στρατηγοί για τον ίδιο λόγο, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποιο θα είναι το μεταγωγικό πλοίο που θα έρθει από τις ΗΠΑ προς τα τέλη Νοεμβρίου, μεταφέροντας σημαντικό αριθμό στρατιωτικών ελικοπτέρων και οχημάτων και στη συνέχεια θα φορτώσει όσα θα φτάσουν από Ρουμανία και όχι μόνο, για να τα μεταφέρει επιστρέφοντας στην Αμερική. Πάντως ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για το “USS Independence” που γράφτηκε σε άλλο τοπικό ΜΜΕ, πολύ απλά γιατί αυτό είναι πολεμικό πλοίο για επιχειρήσεις στην παράκτια ζώνη, όπως η εύρεση και καταστροφή ναρκών, το κυνήγι υποβρυχίων σε ρηχά νερά. Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όμως θα καταπλεύσει μεταγωγικό, που θα μπορεί να μεταφέρει τεράστιες ποσότητες πολεμικού υλικού και όχι πολεμικό πλοίο των αμερικανικών δυνάμεων.