Παπανδρέου από Αλεξανδρούπολη:” Η ριζική αλλαγή μιας Ελλάδας  ισχυρής, δυναμικής, ανεξάρτητης, παραμένει ανολοκλήρωτο διακύβευμα”

Παπανδρέου από Αλεξανδρούπολη:” Η ριζική αλλαγή μιας Ελλάδας ισχυρής, δυναμικής, ανεξάρτητης, παραμένει ανολοκλήρωτο διακύβευμα”

«Εδώ στη Θράκη, στην Αλεξανδρούπολη, είναι ιδιαίτερα αισθητή η γεωπολιτική αξία της Ελλάδας. Νιώθετε τις απειλές αλλά και τις ευκαιρίες», ανέφερε στην αρχή της χθεσινοβραδινής του ομιλίας  ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στην Αλεξανδρούπολη.

Παρουσία των πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Ντόλιου, Απόστολου Φωτιάδη, Ελένης Τσιαούση, του δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών Ντίνου Χαριτόπουλου, του πρώην Αντιδημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιώργου Κυζιρίδη, της Γραμματέως της Νομαρχιακής του ΚΙΝ.ΑΛ Αλεξάνδρας Ποϊραζίδου και αρκετών υποστηρικτών του, ο κ.Παπανδρέου είπε ακόμα στην ομιλία του:
«Έχετε δει που μπορεί να οδηγήσει η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας σε αυτή τη ρευστή εποχή όπου χρησιμοποιούνται και υβριδικές μορφές πολέμου.  Έχει σημασία να έχουμε ισχυρή άμυνα. Μια ισχυρή δύναμη αποτροπής που να ανοίγει το δρόμο στη διπλωματία. Γιατί οι διαρκείς εντάσεις και μια κούρσα εξοπλισμών χωρίς τέλος, δεν συμφέρουν κανένα».
Παπανδρέου από Αλεξανδρούπολη: Επιδιώκουμε μία επανάσταση ειρηνική, δημοκρατική και ανθρωποκεντρική

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου «δεν είναι εύκολη η οδός της διπλωματίας». «Χρειάζεται βούληση από όλες τις πλευρές. Όμως, όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, είναι η μόνη κατεύθυνση που συμφέρει τους λαούς. Τους λαούς που αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα καθημερινής επιβίωσης, υγειονομικών κρίσεων, καταστροφής του περιβάλλοντος», ανέφερε ο ίδιος και συνέχισε:

«Ένα πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι αφετηρία μας πρέπει να είναι το δικό μας όραμα για τον κόσμο και την περιοχή μας. Σωστό είναι να κτίζουμε συμμαχίες, είναι πολύτιμο, αλλά χωρίς να χάνουμε το δικό μας στίγμα, τη δίκη μας ιστορική παρακαταθήκη.

Η Ελλάδα ως μη αποικιοκρατική δύναμη έχει δυνατότητες τόσο στο κομμάτι της διπλωματίας όσο και στο κομμάτι της οικονομικής συνεργασίας, που πρέπει να αξιοποιηθούν.

Μη ξεχνάμε και τη βαλκανική διάσταση της πολιτικής μας.

Η Ελλάδα έχει ρόλο και ευθύνη για όσα γίνονται στη γειτονιά μας.

Στο πλαίσιο και του Συμβουλίου της Ευρώπης έχω πάρει πρωτοβουλία για να προχωρήσει η ευρωπαϊκή ένταξη των Βαλκανίων. Να ολοκληρωθεί η ατζέντα που εμείς ξεκινήσαμε στη Θεσσαλονίκη το 2003.

Ήδη οι καθυστερήσεις έχουν φέρει αποσταθεροποίηση.

Είναι επικίνδυνο. Επικίνδυνο και για τη χώρα μας.

Δεν πρέπει να μείνουμε παθητικοί θεατές.

Πρέπει να έχουμε δυναμική παρουσία στην Ευρώπη.

Αυτή είναι η παράδοσή μας.

Μια Ελλάδα ισχυρή, δυναμική, ανεξάρτητη.

Η ριζική αλλαγή της χώρας, παραμένει ανολοκλήρωτο διακύβευμα.

Κι αυτό αφορά όλη τη χώρα, αφορά και τη Θράκη.

Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι.

Επιδιώκουμε μία επανάσταση ειρηνική, δημοκρατική, ανθρωποκεντρική. Που να έχει όφελος για όλους τους πολίτες.

Που να την αισθανθούν στην καθημερινή τους ζωή».

 

2 Σχόλια

  1. Προκρούστιος ο Τσεκουρεύς

    Ουαουυυυυυυυ!!!! Αμάν βρε Γιωργάκη, ανατρίχιασα με αυτά που είπες 😜
    Και μετά αναρωτιόμαστε βρε Κωνσταντίνε τι έχουν τα έρμα και ψοφάν….

    Υς: αισθητή όμως η απουσία των δυνατών «γνωστών» εκλογομαγείρων… πολύ παζάρι καθώς λέγεται, γίνεται..

    Α! μασκούλα γιατί δεν φορούσαν όλοι που παρακολούθησαν την ομιλία;; Εκεί δεν ισχύουν τα μέτρα και τα πρόστιμα;;;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*