Με τα χρώματα Παλαιστίνης και ΛΟΑΤΚΙ (LGBT), η νέα φανέλα ποδοσφαιρικής ομάδας του Έβρου

Με τα χρώματα Παλαιστίνης και ΛΟΑΤΚΙ (LGBT), η νέα φανέλα ποδοσφαιρικής ομάδας του Έβρου

Πρωτοτύπησε με την παρουσίαση της νέας φανέλας της χθες Σάββατο 20 Νοεμβρίου, η ποδοσφαιρική ομάδα της Δόξας Ορεστιάδας, η οποία παίρνει μέρος στον βόρειο όμιλο του πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση της, την οποία συνοδεύει μάλιστα και με τις δυο νέες φανέλες που θα φορούν οι ποδοσφαιριστές της την φετινή αγωνιστική περίοδο 2021-2022, αυτές θα έχουν τα χρώματα της Παλαιστινής και της “Rainbow flag”, του “ουράνιου τόξου” των ΛΟΑΤΚΙ. Της Κοινότητας δηλαδή LGBT (lesbian, gay, bisexual, transxexual), σε μια συμβολική κίνηση που θέλει να στείλει διάφορα μηνύματα. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:
“Οι φανέλες της Δόξας Ορεστιάδας 2021/2022 είναι έτοιμες και παρουσιάζονται:
Η πρώτη εμπνευσμένη από τα χρώματα της Παλαιστίνης, όχι μόνο για να υπενθυμίζει το ιστορικό γεγονός, αλλά κυρίως για να εκφράσει την αλληλεγγύη υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης ενός λαού.
Η δεύτερη με τα χρώματα της rainbow flag, ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης και ρατσισμού, αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα, την ποικιλομορφία, τις ανοιχτές κοινωνίες, την ελευθερία της έκφρασης και της αυτοδιάθεσης του σώματός μας.
Ακριβώς επειδή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό υπάρχει κάτι περισσότερο από το ποδόσφαιρο, από μια νίκη ή μια ήττα, επιλέγουμε να ταξιδέψουμε το μήνυμά μας μέχρι το πιο απομακρυσμένο γήπεδο του βορείου Έβρου!
Σας περιμένουμε σε κάθε επόμενο παιχνίδι για να στηρίξουμε όλοι μαζί την προσπάθεια”.
Μάλιστα, τις νέες φανέλες υποδέχθηκε με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό ο παλιός παίκτης της ομάδας και περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον  ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση, Θοδωρής Περεντίδης, ο οποίος μάλιστα φόρεσε με υπερηφάνεια την φανέλα με τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας και δημοσίευσε την φωτογραφία του.
Η παρουσίαση της νέας φανέλας δεν έφερε πάντως γούρι στην Δόξα Ορεστιάδας, αφού χθες συνετρίβη με 8-0 από την ΠΑΕ Ριζίων, σε ματς για τον βόρειο όμιλο της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου, αλλά όπως λένε διοίκηση και παίκτες της, στον ερασιτεχνικό αθλητισμό υπάρχει κάτι περισσότερο από το ποδόσφαιρο, από μια νίκη ή μια ήττα. Προφανώς το μήνυμα που θέλουν να στείλουν με τις φανέλες στα χρώματα της Παλαιστίνης και της ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας.