Ορμένιο: Έκαψαν τα άδεια κουτιά επικίνδυνων φυτοφαρμάκων, λόγω αδυναμίας αποκομιδής τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Ορμένιο: Έκαψαν τα άδεια κουτιά επικίνδυνων φυτοφαρμάκων, λόγω αδυναμίας αποκομιδής τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Έβαλαν φωτιά και έκαψαν τα άδεια κουτιά επικίνδυνων φυτοφαρμάκων λίγο έξω από το χωριό Ορμένιο, στον δρόμο προς τα Πετρωτά.

Όπως βλέπετε στο ΒΙΝΤΕΟ του Κώστα Θεοχαρίδη για το Evros-news.gr, η φωτιά μπήκε στο σημείο που υπάρχει το ειδικό σιδερένιο “κουτί” για να πετούν οι αγρότες τις άδειες συσκευασίες των φυτοφαρμάκων τους. Όμως στις συσκευασίες αυτές υπάρχουν σίγουρα υπολείμματα και ο καπνός από το κάψιμο τους περιέχει τοξικά αέρια, επικίνδυνα για την υγεία των κατοίκων και γενικότερα τις καλλιέργειες.

Μάλιστα κάποιες από τις συσκευασίες που ήταν σκόρπια πεταμένες εκτός του ειδικού κουτιού παραμένουν στον χώρο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το συγκεκριμένο συμβάν, φέρνει για πολλοστή φορά στην επικαιρότητα το τεράστιο και εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα της αποκομιδής των άδειων συσκευασιών φυτοφαρμάκων, που σίγουρα δεν αφορά μόνο τον δήμο Ορεστιάδας. Όμως είναι δεδομένο ότι η δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη έχει αδρανήσει χρόνια τώρα, την στιγμή που υπάρχουν δήμοι σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν βρει λύση σε συνεργασία με εξειδικευμένες και πιστοποιημένες εταιρείες, οι οποίοι φροντίζουν για την αποκομιδή και ασφαλή διαχείριση όλων αυτών των άδειων κουτιών που περιείχαν φυτοφάρμακα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους αγρότες.