Για λαθρομετανάστευση, επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων ΑΜΘ συζήτησε ο Περιφερειάρχης Χ.Μέτιος, με τους υπουργούς Τ.Θεοδωρικάκο, Ν.Παπαθανάση

Για λαθρομετανάστευση, επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων ΑΜΘ συζήτησε ο Περιφερειάρχης Χ.Μέτιος, με τους υπουργούς Τ.Θεοδωρικάκο, Ν.Παπαθανάση

Συναντήσεις με δυο υπουργούς είχε σήμερα στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Αρχικά επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, με τον
οποίο συζήτησαν διεξοδικά τα θέματα αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, αλλά και όλες τις αναγκαίες πολιτικές στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ώστε οι πολίτες της Περιφέρειάς μας να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς. Όπως μάλιστα επεσήμανε ο κ.Μέτιος, ευχαριστημένος από την συνάντηση αυτή: “Η συνεργασία μου με τον Υπουργό όπως πάντα ήταν άψογη.
Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης ΑΜΕ συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, τον οποίο συζήτησαν 3 πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

1) Την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων επιχειρηματικότητας που χρηματοδοτούνται από τον Αναπτυξιακό Νόμο.
2) Το αίτημά του να χρηματοδοτηθούν από τον Αναπτυξιακό Νόμο τα επενδυτικά σχέδια που κρίθηκαν απορριπτέα βάσει οδηγιών του Υπουργείου με την αιτιολογία ότι αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο στην προμήθεια γεωργικού ελκυστήρα και στα παρελκόμενά του.
3) Τα αιτήματά του και τις γενικές παρατηρήσεις της περιφερειακής αρχής για το Νέο Αναπτυξιακό Νόμο έτσι όπως τέθηκαν και σε μένα από τους επιχειρηματίες της Περιφέρειάς μας”.