Δράση της ΔΗΜ.Τ.Ο Ορεστιάδας για την εξάλειψη της Βίας κατά των  Γυναικών

 Δράση της ΔΗΜ.Τ.Ο Ορεστιάδας για την εξάλειψη της Βίας κατά των  Γυναικών

 

Δράση για την εξάλειψη της Βίας κατά των  Γυναικών, διοργανώνει η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Ορεστιάδας, την ερχόμενη Πέμπτη 25 Νοεμβρίου.

Η νέα διοίκηση που προέκυψε από τις εσωκομματικές εκλογές στις 24 Οκτωβρίου, με επικεφαλής την Πρόεδρο Σταυρούλα Γκρορίδου και τα υπόλοιπα μέλη, δείχνουν από την πρώτη στιγμή διάθεση και θέληση να έχει η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ορεστιάδας παρουσία στο κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης και της περιοχής. Να μην είναι μια ανύπαρκτη οργάνωση, όπως την είχε καταντήσει ο πρώην Πρόεδρος της Βασίλης Παραπαγκίδης. Η ανακοίνωση για την διοργάνωση της εκδήλωσης αναφέρει:

“Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, στην Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας και ώρα 18:00, η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ορεστιάδας συμμετέχει στη δράση της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλλων ΝΔ, σε συνεργασία με ΔΕΕΠ Έβρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών.


Η βία κατά των γυναικών δυστυχώς είναι ένα λυπηρό φαινόμενο που μαστίζει στην εποχή μας. Με γνώμονα, την ανάγκη των γυναικών που βιώνουν ή βίωσαν μια κατάσταση βίας, είτε λεκτική είτε σωματική, οφείλουμε να δώσουμε το κίνητρο να μιλήσουν και να πετάξουν μακριά από την εστία κακοποίησης. Δυστυχώς η χώρα θρηνεί κορίτσια, κοπέλες και γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους επειδή είτε αντιστάθηκαν είτε διεκδίκησαν το σεβασμό που αρμόζει σε κάθε γυναίκα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη από το γειτονικό Διδυμότειχο.
Η ΔΗΜ.Τ.Ο Ορεστιάδας σε συνεργασία με τη ΔΕΕΠ Έβρου, συμμετέχουν στην παραπάνω δράση, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού και αποδίδει σεβασμό σε κάθε κακοποιημένη γυναικεία ψυχή. Κατά τη διάρκεια της δράσης θα επικρατήσει εκκωφαντική σιωπή, συνώνυμη του βουβού πόνου των κακοποιημένων κυριών και των οικογενειών των δολοφονημένων γυναικών. 20 πορτοκαλί φαναράκια θα ανάψουν και θα ανέλθουν στον ουρανό της πόλης μας.

Η φλόγα, όπως και το πορτοκαλί χρώμα, είναι ταυτόσημο της δύναμης που κρύβει μια γυναίκα για να εναντιώνεται, να βρίσκει το θάρρος να μιλήσει και καταγγείλει τα όσα βιώνει, καθώς και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Είναι το φως που θα φωτίσει την αλήθεια για τη δικαίωση των ψυχών των δολοφονημένων
γυναικών.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*