“Βόμβα” Μηταράκη στη Βουλή: Νέο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ 240 θέσεων στα 30 στρ. επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου!!!

“Βόμβα” Μηταράκη στη Βουλή: Νέο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ 240 θέσεων στα 30 στρ. επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου!!!

-Ουσιαστικά πρόκειται για ΝΕΑ, ΤΡΙΤΗ ΔΟΜΗ λαθρομεταναστών, ξεχωριστή από τις δυο υπάρχουσες των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου

-ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ των Εβριτών, αφού ποτέ δεν είχε αναφερθεί ότι η επέκταση του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ κατά 240 θέσεις, θα πραγματοποιηθεί με νέες εγκαταστάσεις στα νοικιασμένα 30 στρ.

“Βόμβα” από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη χθες Δευτέρα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, την οποία ενημέρωσε για τις συμβάσεις που αφορούν στην κατασκευή νέων δομών σε Λέσβο, Χίο και την… αναβάθμιση όπως την “βάφτισαν” του  Φυλακίου Ορεστιάδας. 

Ο κ.Μηταράκης ήταν ξεκάθαρος, ότι θα δημιουργηθεί ένα δεύτερο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, χωρητικότητας 240 θέσεων για κράτηση λαθρομεταναστών, στην έκταση των 30 στρεμμάτων που ήδη νοικιάστηκε για 5+5 χρόνια και αναμένεται από στιγμή σε στιγμή να ξεκινήσουν τα έργα από την ανάδοχο εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε, με συνολικό κόστος 21.718.039,66 ευρώ. Πιο ξεκάθαρα δεν θα μπορούσε να το πει. Στον χώρο δηλαδή επέκτασης των εγκαταστάσεων του ΚΥΤ Φυλακίου στα 30 στρέμματα που ήδη νοικιάστηκαν απέναντι από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου ΘΑ ΚΤΙΣΟΥΝ ένα ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ για 240 άτομα. Εκεί όπου έως τώρα διαβεβαίωναν πως θα δημιουργηθούν μόνο 20 θέσεις για καραντίνα λόγω κορονοϊού, βιολογικός καθαρισμός, χώροι διοίκησης, κοινόχρηστοι και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, θα δημιουργηθούν όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου:

“Στο Φυλάκιο Έβρου περιλαμβάνουν μία επέκταση περίπου 30 στρέμματα, για τη δημιουργία επιπλέον 240 θέσεων για ΠΡΟΚΕΚΑ και 20 θέσεων για καραντίνα. Η επιπλέον δόμηση αφορά περίπου 6,5 στρέμματα για χώρους ΠΡΟΚΕΚΑ, καραντίνας, διοίκησης, κοινόχρηστους και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Ο τελικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε €21.718.039,66”.

Μάλιστα ο κ.Μηταράκης ξεκαθάρισε ότι σε 6,5 στρέμματα θα δημιουργηθούν 5 κτίρια διαμονής 240 επιπλέον λαθρομεταναστών, που μπορεί να έχουν εμβαδόν το καθένα 500 τετραγωνικά μέτρα, δηλαδή μισό στρέμμα.

“Δεν πολλαπλασιάζουμε τις θέσεις στο Φυλάκιο

αλλά κάνουμε αύξηση από 700 στις 960 θέσεις>

Μάλιστα με αφορμή σχετικές ερωτήσεις ο πολιτικός… σαλτιμπάγκος βουλευτής Χίου, τόνισε ότι: “Ως προς τον Έβρο, επειδή ακούστηκαν οι φράσεις πολλαπλασιάζεται τις θέσεις. Από 700 θέσεις που είναι σήμερα η χωρητικότητα των δύο υπαρχουσών δομών, πάμε στις 960. Δηλαδή έχουμε μια αύξηση 260 θέσεων. Αυτό δεν είναι πολλαπλασιασμός, αλλά μια αύξηση. Γιατί το κάνουμε αυτό; Δεν προβλέπουμε περισσότερες ροές, γνωρίζουμε όμως τι έγινε στο Έβρο τον Μάρτιο του 2020, είναι θέμα μιας ευνομούμενης Πολιτείας να έχει την δυνατότητα αντιμετώπισης κάποιου έκτακτου περιστατικού που μπορεί να συμβεί”. Ενώ δηλαδή δεν προβλέπουν αύξηση ροών, δημιουργούν ΝΕΑ ΤΡΙΤΗ ΔΟΜΗ, το ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στα 30 στρέμματα.

Επίσης θα υπάρχουν στα υπόλοιπα στρέμματα από τα 30 που νοικιάστηκαν, 11 αποθήκες, 6 κτίρια διοίκησης, 5 εστιατόρια, 1 κτίριο φρουράς, 7 κτίρια δραστηριοτήτων, 2 κτίρια αναρρωτήρια-ιατρεία, 5 κτίρια καταστημάτων, Ανά περίπτωση το εμβαδόν των κτιρίων θα είναι από 4 τετραγωνικά μέτρα, έως 500 τετραγωνικά μέτρα (προφανώς εκεί που θα μένουν οι λαθρομετανάστες θα είναι αυτά τα κτίρια) με κόστος 926 ευρώ ανά τετραγωνικό”.

Η Κυβέρνηση τον Μάρτιο μιλούσε για 240 νέες θέσεις αύξησης

ΠΡΟΚΕΚΑ, αλλά όχι στην επέκταση των 30 στρεμμάτων

Τα όσα είπε χθες στην Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης, τον οποίο πολύ σωστά το Evros-news.gr είχε χαρακτηρίσει “πολιτική ποντικομαμή”, γιατί μήνες τώρα είναι ξεκάθαρο ότι… κοροϊδεύει και δουλεύει τους Εβρίτες, είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ. Γιατί στην ανακοίνωση αρχές του περασμένου Μαρτίου μπορεί να αναφέρονταν ότι θα υπάρξει αύξηση του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ κατά 240 θέσεις, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είπε οποιοσδήποτε μήνες τώρα, ότι αυτό θα γίνει με την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στους χώρους όπου θα υπάρξει επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου στα 3ο στρέμματα. Μιλάμε ουσιαστικά για μια ΤΡΙΤΗ, ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΔΟΜΗ, δίπλα στις άλλες δύο.

Η ανακοίνωση των Υπουργείων Μετανάστευσης, Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, που εκδόθηκε τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Δεν γίνεται καμία αύξηση χωρητικότητας στο ΚΥΤ. Δημιουργία χώρου διαμονής 20 θέσεων, για λόγους καραντίνας. Αύξηση χωρητικότητας στο ΠΡΟΚΕΚΑ κατά 240 θέσεις, πλήρως κλειστού τύπου, για την κράτηση παράτυπων μεταναστών, ώστε να μην κρατούνται στα τμήματα συνοριακής φύλαξης του νομού”.

Χθες ο Νότης Μηταράκης είπε εντελώς διαφορετικά πράγματα.