Κίρκος-“Ελληνική Λύση”: Καταδικάζουμε την δημιουργία νέου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, που εξήγγειλε ο κ.Μηταράκης

Κίρκος-“Ελληνική Λύση”: Καταδικάζουμε την δημιουργία νέου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, που εξήγγειλε ο κ.Μηταράκης

Την αντίδραση του υποψήφιου βουλευτή Έβρου με την “Ελληνική Λύση” το 2019 και Τομεάρχη  Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μαργαρίτη Κίρκο, προκάλεσαν όσα είπε στην Βουλή ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, για τις δομές λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. 

Με ανακοίνωση-δήλωση του, ο κ.Κίρκος που δεν βλέπετε στην φωτογραφία αριστερά του Προέδρου του κόμματος Κυριάκου Βελόπουλου κατά την επίσκεψη του τον περασμένο Ιανουάριο στο ΚΥΤ Φυλακίου, καταδικάζει την δημιουργία νέου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ χωρητικότητας 240 θέσεων, στον χώρο των 30 στρεμμάτων που ήδη νοικιάστηκαν και τονίζει:
“Τον περασμένο χειμώνα οι κάτοικοι και οι φορείς του Β. Έβρου έδωσαν έναν όμορφο και δίκαιο αγώνα ώστε η δομή φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο ΚΥΤ Φυλακίου να μην επεκταθεί και να μην αυξηθεί η δυναμικότητα της. Φάνηκε κάποια στιγμή ότι ο αγώνας τους δικαιώθηκε, όχι όμως με ξεκάθαρες απαντήσεις. Η Ελληνική Λύση, ο πρόεδρος της Κυριάκος Βελόπουλος και εγώ προσωπικά πιστεύαμε ότι το θέμα δεν έκλεισε.
Μέχρι που προχθές δυστυχώς, οι φόβοι και οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν, όταν ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, θρασύτατα και ανερυθρίαστα ενημέρωσε την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Παρουσιάζοντας τις συμβάσεις για κατασκευή  κλειστών δομών στη Λέσβο και τη Χίο και την αναβάθμιση του ΚΥΤ Φυλακίου, συνολικού προϋπολογισμού κάτι λιγότερο από 180 εκατομμύρια ευρώ.
Συγκεκριμένα για το ΚΥΤ Φυλακίου προβλέπεται επέκταση 30 στρεμμάτων, για επιπλέον 240 άτομα ΠΡΟΚΕΚΑ και 20 καραντίνας. προϋπολογισμού περίπου 22 εκατομμυρίων ευρώ.
Αποδεικνύεται λοιπόν ότι λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν, αλλά όχι για τους Έλληνες – Ευρωπαίους πολίτες, για τους ακρίτες των νησιών και του Έβρου, οι οποίοι φυλάνε τις Θερμοπύλες της Ελλάδας και της Ε.Ε., αλλά λεφτά υπάρχουν για τον επικισμό της Πατρίδας μας από τους κάθε λογής μουσουλμάνους εισβολείς, για την στοχευμένη αλλοίωση του πολιτισμού μας και κάθε ελληνικού και ορθόδοξου στοιχείου.
Μάλιστα ο Υπουργός είπε με περίσιο θράσος ότι οι νέες δομές θα συμβάλουν αποφασιστικά στην προστασία των νησιών μας, ώστε να μην ξαναβιώσουμε τα γεγονότα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ναι αλλά δεν βλέπουμε αυτούς που επέτρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ να εισβάλουν στην Πατρίδα μας η παρούσα κυβέρνηση της ΝΔ, να τους λιγοστεύει. Μπορεί οι ροές στο Αιγαίο να λιγόστεψαν, ακόμη και να εκμηδενίστηκαν, στον Έβρο όμως υπάρχει συνεχής και αδιάκοπη ροή, για την οποία κανείς δε μιλάει. Δεν γίνονται ενέργειες επαναπροώθησης, προώθησης σε άλλες χώρες της Ε.Ε ή και απέλασης και αυτές που γίνεται είναι αμελητέες ποσότητες και με ρυθμούς χελώνας…
Καταδικάζω εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης και του προέδρου Κυριάκου Βελόπουλου αυτήν την απόφαση, τουλάχιστον όσον αφορά τον Βόρειο Έβρο δηλώνω κατηγορηματικά ότι και πάλι θα είμαι δίπλα στους κατοίκους και τους φορείς, στην όποια αντίδραση τους. Που είναι οι κυβερνητικοί βουλευτές του Έβρου, που είναι η διοίκηση της Περιφέρειας…; Όπως τον περασμένο χειμώνα, όπως πάντα, απόντες…
Μαργαρίτης Κίρκος
Πολιτευτής – Τομεάρχης ΥΝΑΝΠ
Ελληνικής Λύσης