Λεφτά υπάρχουν: Ποσό 137.000 ευρώ με ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, απ’ τον δήμο Αλεξανδρούπολης για τα Χριστούγεννα

Λεφτά υπάρχουν στον δήμο Αλεξανδρούπολης, αφού θα ξοδέψει συνολικό ποσό 137.000 ευρώ και μάλιστα με ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, για τις γιορτές των Χριστουγέννων και τις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει να πραγματοποιηθούν.

Τα χρήματα αυτά ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλεξανδρούπολης κατά την χθεσινή της συνεδρίαση με τρεις διαφορετικές αποφάσεις. Οι δυο αφορούν την «Προμήθεια και εγκατάσταση Χριστουγεννιάτικου εξοπλισμού και διακοσμητικών ειδών» (37.200+29.388=66.588 ευρώ) και η τρίτη πολύ μεγαλύτερο ποσό και συγκεκριμένα 74.400 ευρώ για διοργλάνωση Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Θα μπορούσε λοιπόν να πει κανείς ότι λεφτά υπάρχουν στην δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη για τις γιορτές των Χριστουγέννων και ξοδεύονται με ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ.

Από τα χρήματα λοιπόν αυτά, ποσό 29.388 ευρώ θα δοθεί με ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ και αφορά «Προμήθεια και εγκατάσταση Χριστουγεννιάτικου εξοπλισμού και διακοσμητικών ειδών», επειδή όπως ειπώθηκε στην εισήγηση, η δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη θέλει να τοποθετήσει σε όλα τα κοινοτικά διαμερίσματα και να συμπληρώσει τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αν και μετείχαν στην συνεδρίαση, απουσίαζαν από την ψηφοφορία οι Βαγγέλης Λαμπάκης, Χρήστος Γερακόπουλος από την μείζονα αντιπολίτευση και ο Αντιδήμαρχος αλλά ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Σάββας Σεφεριάδης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση 29.388 ευρώ

Επίσης, ένα μεγαλύτερο ποσό και συγκεκριμένα 37.200 ευρώ, αφορά επίσης το ίδιο ουσιαστικά αντικείμενο, δηλαδή όπως αναφέρεται στην απόφαση «Προμήθεια λοιπού Χριστουγεννιάτικου
εξοπλισμού».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Προμήθεια λοιπού Χριστουγεννιάτικου εξοπλισμού 37.200

Κι αν για υλικά χριστουγεννιάτικου στολισμού όχι μόνο στην πόλη της Αλεξανδρούπολης αλλά και στις Δημοτικές Ενότητες Φερών και Τραϊανούπολης και τα χωριά, καλό είναι να υπάρξει στολισμός, να γίνει η πόλη πιο… φωτεινή σε όλα τα μέρη της και όχι μόνο στο κέντρο, το να ξοδευτεί και ποσό 74.400 ευρώ για διοργάνωση Χριστουγεννιάτικων εορταστικών δράσεων όπως αναφέρεται στην απόφαση, προκαλεί σίγουρα ερωτηματικά.. Μάλιστα και αυτό το ποσό θα δοθεί με ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ. Μπορεί ο αρμόδιος υπάλληλος του δήμου που έκανε την εισήγηση, να επικαλέστηκε ότι αποφασίστηκε απ’ τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και τους συνεργάτες του να δοθούν τα χρήματα αυτά λαμβάνοντας υπόψη ο το γεγονός ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα αποτελέσουν ένα αποκούμπι και μια διέξοδο για τους περισσότερους συμπολίτες μας από το στρες και την ψυχοπιεστική κατάσταση της καραντίνας, αλλά υπάρχουν σίγουρα ερωτηματικά.

Αν διαβάσει κάποιος τις επιμέρους δράσεις, θα διαπιστώσει ότι θα δοθούν 17.980 ευρώ, για 3d mapping βιντεοπροβολή κινούμενης εικόνας στη πρόσοψη του δημοτικού θεάτρου. Κι αυτά είναι πολλά χρήματα για μια τέτοια δράση. Είναι χαρακτηριστικό ότι την συγκεκριμένη δαπάνη ψήφισαν μόνο 4 από τους 8 παρόντες στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Ο Προεδρεύων Θόδωρος Βουρδόλης και οι Βασίλης Δέλκος, Δημήτρης Κολγιώνης και Γιώργος Πασσιάς. Ο Βαγγέλης Μυτιληνός ψήφισε αρνητικά και δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με τον τρόπο εκτέλεσης της απ’ ευθείας ανάθεσης , που εισηγείται η Υπηρεσία, δεδομένου ότι το ποσό είναι αρκετά μεγάλο και πρότεινε την εκτέλεση της παραπάνω προμήθειας με διαγωνισμό,  ενώ απουσίαζαν από την ψηφοφορία οι Βαγγέλης Λαμπάκης, Χρήστος  Γερακόπουλος και Σάββας Σεφεριάδης .

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 74.400 ευρώ

Εν κατακλείδι,  συνεχίζεται το ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ, παρ’ ότι προεκλογικά ο κ.Ζαμπούκης και η παράταξη του το… αποκήρυσσαν μετά βδελυγμίας. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι 137.000 ευρώ να αυξηθούν με άλλες αποφάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα, για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων. Να επισημάνουμε τέλος, ότι ο διαγωνισμός που έγινε προκειμένου να ενοικιαστούν από ιδιώτες τα… σπιτάκια στο Πάρκο των Χριστουγέννων, ήταν άγονος γιατί δεν εκδήλωσε κανένας ενδιαφέρον. Άρα, χάθηκαν και κάποια έσοδα που θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν από εκεί και να μειωθούν τα έξοδα. Αλλά όταν δίνεις 18.000 ευρώ για ένα 3d mapping στην πρόσοψη του δημαρχιακού μεγάρου, σιγά μην σε απασχολεί αυτό.