Ορεστιάδα: Αναβολή πήραν οι 10 κατηγορούμενοι για τα “πλαστά” rapid test

Ορεστιάδα: Αναβολή πήραν οι 10 κατηγορούμενοι για τα “πλαστά” rapid test

-Οι 10 κατηγορούμενοι (5 άνδρες και 5 γυναίκες) αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να δικαστούν

Αναβολή για τις 12:30 αύριο το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου, πήρε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας η εκδίκαση της υπόθεσης για τις πλαστές ηλεκτρονικές δηλώσεις διενέργειας rapid test από φαρμακείο χωριού του δήμου Σουφλίου.

Για την υπόθεση που ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ χθες το βράδυ το Evros-news.gr, συνελήφθησαν 10 άτομα (πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες) που οδηγήθηκαν σήμερα μεσημέρι της Πέμπτης (25/11) στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ Ορεστιάδας η Χρυσούλα Σαμουρίδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σύλληψη φαρμακοποιού στην περιοχή Σουφλίου – Κατηγορείται για πιστοποιητικά κορονοϊού – Έρευνες του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ

Με την αυτόφωρη διαδικασία, συνήλθε λίγο μετά τις 3 μ.μ. το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, από το οποίο οι τρεις συνήγοροι υπεράσπισης των 10 κατηγορουμένων ζήτησαν αναβολή προκειμένου να μελετήσουν τη δικογραφία. Η έδρα έκανε δεκτό το αίτημα και όρισε δικάσιμο για την Παρασκευή, ωστόσο οι δικηγόροι θα ζητήσουν αύριο εκ νέου αναβολή, που θεωρείται βέβαιο ότι θα λάβουν. Οι 10 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

“Πολύς ντόρος για το τίποτα, όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν το τεκμήριο της αθωότητας”, υποστήριξε σε δηλώσεις της η δικηγόρος των 8 εκ των 10 κατηγορουμένων, Δέσποινα Μπουρουτζίδου, προσθέτοντας πως “δόθηκε πολύ μεγάλη έκταση, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο “χοντρά” όσο παρουσιάζονται”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σουφλί: Συλλήψεις στρατιωτικών και αστυνομικών, για τις πλαστές βεβαιώσεις rapid test