Σουφλί: Ακυρώνονται οι αρνητικές αλλαγές στο ΓΕΛ Σουφλίου, επανέρχεται η… κανονικότητα με παρέμβαση Δερμεντζόπουλου, Καλακίκου

Σουφλί: Ακυρώνονται οι αρνητικές αλλαγές στο ΓΕΛ Σουφλίου, επανέρχεται η… κανονικότητα με παρέμβαση Δερμεντζόπουλου, Καλακίκου

Ακυρώνονται οι αρνητικές αλλαγές που είχαν ξεκινήσει αρχές Νοεμβρίου, με συγχώνευση τμημάτων στην Α’ τάξη και μετακίνηση εκπαιδευτικών για κάλυψη κενών σε άλλες σχολικές μονάδες που αυτόματα προκάλεσε πρόβλημα στο ΓΕΛ Σουφλίου.

Όλα αυτά προκάλεσαν μάλιστα την δικαιολογημένη αντίδραση μαθητών, εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που προχώρησαν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, ενώ στο πλευρό τους στάθηκε άμεσα το δημοτικό συμβούλιο Σουφλίου με έντονο ψήφισμα διαμαρτυρίας, με τον  δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο να χρησιμοποιεί… σκληρή γλώσσα για την συγκεκριμένη υποβάθμιση του Γενικού Λυκείου της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σουφλί: Ομόφωνο ψήφισμα-διαμαρτυρία του δημοτικού συμβουλίου, για συγχώνευση τμημάτων στο Λύκειο

Συγκεκριμένα υπήρξε προφορική σύσταση για συγχώνευση τμημάτων της Α’ Λυκείου του ΓΕΛ Σουφλίου και αυτό σίγουρα είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο σε εποχές ιδιαίτερα πανδημίας κορονοϊού, ενώ ταυτόχρονα η μετακίνηση εκπαιδευτικών για κάλυψη κενών σε άλλες σχολικές μονάδες, είχε ως αποτέλεσμα από τις 01-11-2021, να μη διδάσκονται σε τμήμα της Α΄ Λυκείου τα μαθήματα της Γεωμετρίας, της Βιολογίας, της Πολιτικής Παιδείας και της Πληροφορικής. Επίσης, από τις 08-11-2021  τμήμα της Α’ Λυκείου δεν διδάσκεται Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και τμήματα της Β΄ Λυκείου δεν διδάσκονται Ιστορία και Φιλοσοφία.

Όλες αυτές οι έντονες αντιδράσεις, αλλά και οι παρεμβάσεις που υπήρξαν σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr από το βουλευτή Έβρου Χρήστο Δερμεντζόπουλο αλλά και τον δήμαρχο Σουφλίου κ.Καλακίκο, φαίνεται ότι έφεραν αποτέλεσμα. Οι συνεχείς επαφές με το αρμόδιο υπουργείο αλλά και την Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου Ελένη Πλακωτή, απέδωσαν “καρπούς” και έτσι ακυρώνεται η συγχώνευση των τμημάτων της Α’ Λυκείου, ενώ τα κενά που δημιουργήθηκαν για την διδασκαλία συγκεκριμένων μαθημάτων θα καλυφθούν με την μετακίνηση εκπαιδευτικών και από άλλα σχολεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατάληψη του ΓΕΛ Σουφλίου απ’ τους μαθητές, για την συγχώνευση τμημάτων – Στο πλευρό τους ο δήμαρχος