Η επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή στην Ορεστιάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή στην Ορεστιάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Ορεστιάδα βρέθηκαν σήμερα η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, για την παράδοση εξοπλισμού ρομποτικής στο 1ο Γυμνάσιο της πόλης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση της δράσης εκπαιδευτικής ρομποτικής του Δήμου Τρικκαίων με θέμα «Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση: αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δυνατότητες των Ελλήνων του Αύριο». Το 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας επιλέχθηκε να εφοδιαστεί με μερικά κιτ ρομποτικής, σε ένδειξη επιβράβευσης κι ενίσχυσης του γιατί έχει εισαγάγει το SΤΕΜ στο «πρόγραμμά» του. Είναι ένα εκ των 1821 δημόσιων σχολείων που θα εφοδιαστούν με 8.613 κιτ ρομποτικής.
Στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ορεστιάδας ο Βασίλης Μαυρίδης υποδέχθηκε την Πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 1821” Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή και τον δήμαρχο Τρικάλων και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.
Μετά από μια σύντομη συζήτηση για το έργο με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων μερών, στη συνέχεια βρέθηκαν στο 1ο Γυμνάσιο της πόλης όπου και έγινε παράδοση του εξοπλισμού ρομποτικής. Περιγράφηκαν από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ οι διαδικασίες προμήθειας των κιτ ρομποτικής, δημιουργίας εκπαιδευτικού υλικού και εκπαίδευσης εκπαιδευτικών.
Στη συνέχεια έγιναν δηλώσεις για την συγκεκριμένη εκδήλωση από όλους τους συμμετέχοντες, όπως θα δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ του Σταμάτη Γκροζούδη: 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΓΓΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΑΚΡΗ,ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΜΑΥΡΙΔΗ

Ακολούθησε παρουσίαση της πίστας ρομποτικής: «Ο Θούριος του Ρήγα και τα Βαλκάνια» με μαθητές κι εκπαιδευτικούς.
Με την ευκαιρία μάλιστα της παρουσίας τους στην ακριτική Ορεστιάδα “στην όμορφη πόλη της Θράκης και της Ελλάδας που βρίσκεται στο πιο βόρειο άκρο της” όπως την αποκάλεσε η κ.Αγγελοιπούλου-Δασκαλάκη, αλλά και της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, οι κυρίες Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και Ζέττα Μακρή, έκαναν δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα.
Κι αυτό το ΒΙΝΤΕΟ είναι του Σταμάτη Γκροζούδη

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*