Παλιούρι Διδυμοτείχου: Με εθελοντική εργασία, οι κάτοικοι ανακαίνισαν την εκκλησία της Αγίας Τριάδας

Παλιούρι Διδυμοτείχου: Με εθελοντική εργασία, οι κάτοικοι ανακαίνισαν την εκκλησία της Αγίας Τριάδας

Με εθελοντική εργασία, προσφορά και συνεργασία, υπό τον συντονισμό του πάτερ Παύλου, νεαροί κάτοικοι του Παλιουρίου Διδυμοτείχου ανακαίνισαν, συντήρησαν και αποκατέστησαν τις φθορές στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Πρόκειται για μια πολύ όμορφη, μικρή εκκλησία που βρίσκεται στα νότια του χωριού και είχε υποστεί αρκετές φθορές από τον χρόνο. Απαιτούνταν παρεμβάσεις και επειδή χρήματα δεν βρισκόταν από κάποια κρατική επιχορήγηση, ανέλαβαν δράση τρεις στρατιωτικοί του Παλιουρίου, οι Στέφανος Χρυσαφούδης, Δημήτρης Αγγελούδης και Χρήστος Δινούδης.
Αυτοί οι τρεις δούλεψαν πάρα πολύ επί ημέρες με προσωπική εργασία, έχοντας δίπλα τους τον ιερέα του χωριού πατήρ Παύλο, αλλά και την έμπρακτη στήριξη με διάφορους τρόπους, κάποιων συγχωριανών τους. Γι’ αυτό και ευχαρίστησαν με ανάρτηση του Στέφανου Χρυσαφούδη, τον πάτερ Παύλο για τον συντονισμό, τον συγχωριανό Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πόλυ Αραμπατζή, τον Παναγιώτη Λογαρνούδη για την βοήθεια με τον φορτωτή στην μεταφορά των μπαζών.
Επίσης απηύθυναν ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συνεισφορά τους στον Χρήστο Μαγγίρα (καπετάνιο) για την οικονομική στήριξη αγοράς υλικών, τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου και την Μητρόπολη Διδυμοτείχου για τις σημαντικές δωρεές των υλικών που χορηγήθηκαν.
Αξίζουν σίγουρα συγχαρητήρια σε όλους για την συμβολή τους στην ανακαίνιση της Αγίας Τριάδας, αλλά κυρίως στα τρία παιδιά που αφιέρωσαν πολύ χρόνο και κόπο για τις εργασίες.