Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες που θα πλήξουν σήμερα Έβρο και Θράκη

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες που θα πλήξουν σήμερα Έβρο και Θράκη

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες που θα πλήξουν σήμερα τον Έβρο και την Θράκη, αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, που είναι μάλιστα στις περιοχές οι οποίες κινδυνεύουν από πλημμύρες, μαζί με το Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Πελοπόννησο, Βορειονατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί 7 με 8 μποφόρ, αλλά νοτιάδες, με αποτέλεσμα να μην πέσει η θερμοκρασία, που θα είναι σε φυσιολογικά -για την εποχή- επίπεδα και θα κυμανθεί από 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο (27/11)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Τις πρωινές ώρες λίγες νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα. Γρήγορα αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Μακεδονία. Από αργά το απόγευμα και κυρίως το βράδυ, βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές τη νύχτα στη Θράκη και πιθανώς στην ανατολική Μακεδονία. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση για την Κυριακή (28/11)

Στη νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το πρωί στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα που το μεσημέρι θα σταματήσουν.
Από το απόγευμα όμως τα φαινόμενα της Δυτικής Ελλάδος θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, που το βράδυ θα επηρεάσουν τον κορμό της ηπειρωτικής χώρας και θα επεκταθούν ανατολικότερα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από το απόγευμα, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στα πελάγη έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τους 20 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 με 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Προειδοποιήσεις και ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτών για τα πλημμυρικά φαινόμενα και τους κινδύνους που εμπεριέχουν, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δημιούργησε τηλεοπτικό ενημερωτικό μήνυμα με τίτλο «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ» διάρκειας 45 δευτ. και αντίστοιχο ραδιοφωνικό διάρκειας 59 δευτ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ, ενόψει ΤΗς επιδείνωσης καιρού, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ και το ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων που εκδόθηκαν.