Αλεξανδρούπολη: Διαδήλωση κατά της Αμερικανικής παρουσίας στο λιμάνι, από οργανώσεις, σωματεία προσκείμενα στο ΚΚΕ

Αλεξανδρούπολη: Διαδήλωση κατά της Αμερικανικής παρουσίας στο λιμάνι, από οργανώσεις, σωματεία προσκείμενα στο ΚΚΕ

Διαδήλωση ενάντια στην παρουσία των Αμερικανών στο λιμάνι και την δημιουργία βάσης στην Αλεξανδρούπολη, πραγματοποίησαν χθες το βράδυ η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη βάση στην Αλεξανδρούπολη, σύλλογοι, φορείς και σωματεία προσκείμενα και ελεγχόμενα από το ΚΚΕ.

Μάλιστα, εκτός από τα γνωστά τοπικά στελέχη της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου (Δευτεραίοι, Τρέλληδες και λοιποί), που αποτελούν “παραλλαγές” του Κομμουνιστικού Κόμματος και… ανακυκλώνονται σε διάφορα σωματεία, οργανώσεις, συλλόγους ή δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις, είχαν και την… ενίσχυση από την Θεσσαλονίκη διαφόρων παρόμοιων κινήσεων ειρήνης (ΕΔΥΕΘ) και οργανώσεων, αλλά και γειτονικές πόλεις.

Μέχρι και ο…  Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμός Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης με πανό που έγραφε: Κάτω τα χέρια από την Κούβα και αλληλεγγύη στον κουβανικό λαό, ήρθε με κάποια μέλη του με λεωφορεία από την συμπρωτεύουσα, για να… ενισχύσει τους ντόπιους “συντρόφους” να δείξουν… μπούγιο και αρκετό κόσμο. Επίσης ήρθαν και φοιτητές από την Ξάνθη και την Κομοτηνή.

Ακούστηκαν τα γνωστά συνθήματα: «Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Δεν θέλουμε του ΝΑΤΟ την προστασία, έξω τώρα η λυκοσυμμαχία», «Ο μόνος δρόμος είναι η πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών», ενώ η πορεία κατευθύνθηκε στην πύλη του λιμανιού που είναι αγκυροβολημένο από χθες το πρωί το αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο «ARC Independence» που μεταφέρει ελικόπτερα της 1st Air Cavalry Brigade και τεθωρακισμένα οχήματα, ερπυστριοφόρα και τροχοφόρα Όλα αυτά ως γνωστόν θα τα ξεφορτώσει τις επόμενες ημέρες στην πόλη και στη συνέχεια θα αναπτυχθούν σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και άλλες χώρες, στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης  «Atlantic Resolve 2022».

Στον χώρο του λιμανιού οι διαδηλωτές, σε μια συμβολική κίνηση έκαψαν τις σημαίες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ αλλά και γενικότερα των αριστερών κομμάτων που είναι αντίθετα με την Ε.Ε βέβαια… τσεπώνουν κανονικά, όπως και τα κόμματα τους τις χιλιάδες ευρώ των ευρωπαϊκών χρημάτων). Επίσης παρέδωσαν και ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ η πορεία συνεχίστηκε κατά μήκος του λιμανιού και ολοκληρώθηκε στην πύλη του επιβατικού σταθμού.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ και οι ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ είναι από τον 902.gr

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν όπως επισημάναμε εργατικά σωματεία, σύλλογοι συνταξιούχων, Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αλεξανδρούπολης, αλλά και από όλη την ανατολική Μακεδονία – Θράκη, που η συντριπτική τους πλειοψηφία ανήκουν στο ΚΚΕ ή άλλες αριστερίστικες κινήσεις. Τις ίδιες ανακοινώσεις, την ίδια… κασέτα και φρασεολογία άλλωστε ανακυκλώνουν χρόνια τώρα, είτε ως Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, είτε ως Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εμποροϋπαλλήλων, είτε ως Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, είτε ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και άλλοι παρόμοιοι σύλλογοι και σωματεία που δημιουργούν και εκδίδουν ανακοινώσεις για να δημιουργούν την εντύπωση ότι είναι πολλοί, αλλά εκφράζουν μια ελάχιστη μειοψηφία και στην περιοχή μας. Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ ως επίσημη εκπροσώπηση δεν ήταν εκεί, αφού επί δικής του Κυβέρνησης ξεκίνησε άλλωστε την συμφωνία με τους Αμερικανούς για την Αλεξανδρούπολη.