Αλεξανδρούπολη: Παρουσία Παναγιωτόπουλου, Πάιατ αύριο στο λιμάνι η “Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών”

Αλεξανδρούπολη: Παρουσία Παναγιωτόπουλου, Πάιατ αύριο στο λιμάνι η “Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών”

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ, θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί Παρασκευής η “Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών” στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Αρχικά υπήρχε ενδεχόμενο να έρθει στην Αλεξανδρούπολη και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, μια και προχωρούν οι διαδικασίες για την Περιφερειακό οδό, αλλά τελικά εκτός των Παναγιωτόπουλου, Πάιατ, θα βρεθούν στην Αλεξανδρούπολη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και η Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λι. Επίσης, θα βρεθούν πολλοί εκπρόσωποι ΜΜΕ από την Αθήνα και ανταποκριτές ξένων μέσων ενημέρωσης, προκειμένου να καλύψουν την εκδήλωση.

Το πρόγραμμα εκτός από τις ομιλίες του υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Πρέσβη των ΗΠΑ κΠάιατ και του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κώστα Χατζημιχαήλ, περιλαμβάνει ξενάγηση και ενημέρωση για τη διαδικασία διαμεταφοράς του στρατιωτικού υλικού των ΗΠΑ μέσω του λιμένα της Αλεξανδρούπολης και θα ακολουθήσουν ομιλίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, το τεράστιο αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο «ARC Independence» αναμένεται σήμερα να αναχωρήσει από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τη ΗΠΑ, μεταφέροντας τα ελικόπτερα και οχήματα που έφτασαν από την Ρουμανία και άλλες χώρες της Ευρώπης. Νωρίτερα βέβαια είχε ξεφορτώσει μεγάλες ποσότητες στρατιωτικού υλικού, ελικόπτερα και διάφορα άλλα οχήματα, που με την σειρά τους θα μεταφερθούν σε Ρουμανία και άλλες χώρες στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης «Atlantic Resolve».