Αποκλειστικό ΒΙΝΤΕΟ: Οι 17 Τούρκοι απευθύνουν έκκληση για βοήθεια εγκλωβισμένοι στο Δέλτα του Έβρου

Αποκλειστικό ΒΙΝΤΕΟ: Οι 17 Τούρκοι απευθύνουν έκκληση για βοήθεια εγκλωβισμένοι στο Δέλτα του Έβρου

Ένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ με τους 17 Τούρκους που έφυγαν από την χώρα τους και πέρασαν στην Ελλάδα στο Δέλτα του Έβρου χθες το απόγευμα, εγκλωβίστηκαν στην θέση Νεραϊδότοπος των Φερών και δήλωσαν “φυγάδες” ζητώντας πολιτικό άσυλο, δημοσιεύει το Evros-news.gr.

Είναι Video του Κώστα Θεοχαρίδη και ακούτε έναν από τους Τούρκους, να απευθύνει έκκληση στα αγγλικά στις ελληνικές αρχές και όποιον μπορεί να τους βοηθήσει, γιατί οι συνθήκες όπως βλέπετε είναι πολύ δύσκολες. Επίσης αναφέρει ότι είναι φυγάδες και έχουν πρόβλημα από το καθεστώς του Ερντογάν. Οι 8 άνδρες, 4 γυναίκες και 5 παιδιά, προσπαθούν να ζεσταθούν σε φωτιά που άναψαν, ενώ ακούτε και το κλάμα των μικρών παιδιών, που προσπαθούν οι μητέρες να τα βοηθήσουν.

Όπως γράψαμε χθες, οι 17 Τούρκοι υπήκοοι, εντοπίστηκαν σε νησίδα στο Δέλτα του Έβρου  το απόγευμα της Τετάρτης δήλωσαν ότι είναι φυγάδες από την πατρίδα τους και επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα για να ζητήσουν άσυλο.

Εντοπίστηκαν από περίπολο συνοριακών φρουρών στην περιοχή Νεραϊδότοπος, ύστερα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Και οι 17 βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση εξαιτίας της ταλαιπωρίας. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ιατρική φροντίδα. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε ασφαλή χώρο και θα ακολουθήσουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.