Ορεστιάδα: Όλα τα έχουν 19 χωριά, τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής που ανακοίνωσε ο Β.Μαυρίδης… έλειπαν

Ορεστιάδα: Όλα τα έχουν 19 χωριά, τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής που ανακοίνωσε ο Β.Μαυρίδης… έλειπαν

Με μια… πανηγυρική, προσωπική ανακοίνωση, όπως άλλωστε συνηθίζει σε όλα τα δελτία Τύπου τα οποία υπογράφει ο ίδιος, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ανακοίνωσε την τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής σε 19 χωριά του δήμου.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει:

“Στις 30/11/2021, υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου Ορεστιάδας και της αναδόχου εταιρίας η σύμβαση της προμήθειας με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 101.048.84 €».

Η πράξη αυτή αφορά την προμήθεια:

  • 19 πολυόργανων γυμναστικής
  • 19 διπλών οργάνων εκγύμνασης γλουτών
  • 19 στατικών ποδηλάτων

Ο Δήμος Ορεστιάδας δίνει την ευκαιρία στους πολίτες των τοπικών κοινοτήτων να αθλούνται σε εξωτερικούς χώρους. Με αυτή την πρωτοβουλία εμπλουτίζονται οι δυνατότητες άθλησης των κατοίκων και προωθείται ο αθλητισμός ως μέρος της καθημερινότητάς μας.

Βασική μας προτεραιότητα αποτελεί η συνεχής βελτίωση των υποδομών του Δήμου με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων”.

Προφανώς δήμος Ορεστιάδας δεν είναι μόνο η πόλη και πρέπει να δίνονται ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες και στους κατοίκους που μένουν στα χωριά της Ορεστιάδας. Αλλά επειδή δεν αναφέρονται τα ονόματα των 19 χωριών που θα τοποθετηθούν από 3 όργανα γυμναστικής στο καθένα, μια και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση αυτός είναι ο αριθμός πολυόργανων γυμναστικής, διπλών οργάνων εκγύμνασης γλουτών, 19 στατικών ποδηλάτων (να είσαι σε χωριό και αντί για κανονικό ποδήλατο στους απέραντους δρόμους να κάνεις… στατικό ποδήλατο), δεν μπορεί να μην επισημανθεί ότι:

Αν εξαιρέσουμε τέσσερα-πέντε χωριά που διατηρούν αρκετούς κατοίκους και ανάμεσα τους νεότερες ηλικίες (Δίκαια, Καστανιές, Ορμένιο, Κυπρίνος, Βύσσα), που ενδεχόμενα να χρησιμοποιήσουν τα συγκεκριμένα όργανα γυμναστικής. Τα περισσότερα χωριά όμως, έχουν στην συντριπτική πλειοψηφία ηλικιωμένους κατοίκους και κυρίως, δεν έχουν τα βασικά. Όπως καθόλου συγκοινωνία, ώστε να μπορούν έστω μια ημέρα της εβδομάδας οι κάτοικοι τους να πηγαίνουν στα Δίκαια ή στην Ορεστιάδα ή κάπου αλλού, να γράψουν φάρμακα ή να ψωνίσουν τα απαραίτητα. Να μην μιλάμε για τους δρόμους, που αρκετοί είναι σε τραγική κατάσταση.

Τα όργανα γυμναστικής έλειπαν λοιπόν στους ελάχιστους παππούδες και γιαγιάδες του Δίλοφου, του Θεραπειού, του Κριού, της Μηλιάς, της Ζώνης, της Χελιδόνας, του Αμμόβουνου ή μια συγκοινωνία τουλάχιστον μια ημέρα της βδομάδας; Και βγάζει… πανηγυρικά δελτία Τύπου η δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη, για τοποθέτηση τριών οργάνων γυμναστικής σε κάποια εξ αυτών;