Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Πρόβλημα έλλειψης καρδιολόγων, αφού δύο γιατροί τέθηκαν σε αναστολή επειδή είναι ανεμβολίαστοι

Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Πρόβλημα έλλειψης καρδιολόγων, αφού δύο γιατροί τέθηκαν σε αναστολή επειδή είναι ανεμβολίαστοι

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί εδώ και μια εβδομάδα η Καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, αφού έμειναν μόνο δύο καρδιολόγοι από τους τέσσερεις που την πλαισίωναν.

Ο λόγος: Οι δυο συνάδερφοι τους γιατροί αποχώρησαν, μια και ενεργοποιήθηκε η αναστολή εργασίας τους, γιατί αρνούνται να εμβολιαστούν και παράλληλα έληξε η εξάμηνη περίοδος λόγω του πιστοποιητικού νόσησης που είχαν.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η κατάσταση δεν είναι καθόλου εύκολη, σύμφωνα με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βασίλη Γαλάνη ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και την δημοσιογράφο Μαρία Μανάκα, τόνισε ότι η Καρδιολογική Κλινική  έμεινε μόνο με τον διευθυντή, ο οποίος έχει αρκετά χρόνια στη θέση αυτή και έχει προσφέρει πολλά, αλλά και με έναν επιμελητή Β. Φυσικά οι δυο τους αδυνατούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες ανάγκες του Νοσοκομείου, μια και τίποτα δεν λειτουργεί χωρίς καρδιολόγο, ούτε τα επείγοντα ούτε τα έκτακτα περιστατικά.

«Εδώ και αρκετές εβδομάδες έχουμε καταθέσει υπόμνημα στην 4η ΥΠΕ  ζητώντας ενίσχυση”, τονίζει ο κ Γαλάνης “και περιμένουμε τις αποφάσεις. Θα πρέπει να γίνει ανεύρεση γιατρών, διότι οι ανάγκες είναι μεγάλες παντού. Άλλωστε είναι αδύνατο να αντέξουν να εφημερεύουν 15 μέρες το μήνα”.

Ο διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας αναφέρθηκε ακόμη στο υψηλό ιϊκό φορτίο και τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στην περιοχή, που σαν αποτέλεσμα έχει να αποδυναμωθούν πολλές από τις κλινικές του νοσοκομείου, με βασική την χειρουργική, αφού νοσηλευτικό προσωπικό της απορΡοφήθηκε για  τις ανάγκες της μονάδας Covid, στην λειτουργία της μιας μόνο αίθουσας χειρουργείων και στον φόβο των πολιτών να επισκεφθούν το νοσηλευτικό ίδρυμα λόγω κορονοϊού .

«Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε μόνο τα απαραίτητα, με προσωπικό που απουσιάζει λόγω αναστολής ευτυχώς μόνο στο 5%, αλλά  είναι αναγκαίο, διότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια των απουσιών. Για μας είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι παλιοί συνάδελφοι χρόνων, δεν κριτικάρουμε τις επιλογές τους αλλά καλό θα ήταν να εμβολιασθούν και να γυρίσουν πίσω», κατέληξε ο κ.Γαλάνης.

Πηγή: ertnews.gr