Έρχεται στην Αλεξανδρούπολη την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Έρχεται στην Αλεξανδρούπολη την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

-Θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης, όπως είχε αποφασίσει τον περασμένο Μάιο το δημοτικό συμβούλιο

Άλλη μια επίσκεψη με συμβολική σημασία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη, μετά τους… υψηλούς προσκεκλημένους που είχαμε χθες και συγκεκριμένα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρυ Πάιατ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, στον Έβρο θα βρεθεί την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της Αλεξανδρούπολης, όπως είχε αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο σε συνεδρίαση του τον περασμένο Μάιο. Τότε ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης είχε στείλει επιστολή στον κ.Δένδια, να παραστεί την 14η Μαίου στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης και να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της πόλης. Μάλιστα ήδη ξεκίνησαν κάποιες σχετικές προετοιμασίες από υπηρεσίες του δήμου Αλεξανδρούπολης για την επίσκεψη αυτή.

Ο υπουργός Εξωτερικών με απαντητική επιστολή του, αφού ευχαρίστησε θερμά για την πρόθεση του δήμου Αλεξανδρούπολης και επεσήμανε ότι αποτελεί ύψιστη τιμή η πρόταση του δήμου Αλεξανδρούπολης, τόνισε: “Θα μου έδινε μεγάλη χαρά να παραστώ στην πόλη και περιοχή στις 14 Μαίου που είναι σημαδιακή ημερομηνία για την πόλη. Όμως το βεβαρυμμένο πρόγραμμα μου και οι υποχρεώσεις μετάβασης στο εξωτερικό ως υπουργός Εξωτερικών που επιβάλλουν οι εξελίξεις, δεν μου επιτρέπουν να παραστώ. Όμως σας διαβεβαιώ ότι θα επισκεφθώ την Αλεξανδρούπολη με την πρώτη ευκαιρία, γιατί το θέλω πάρα πολύ”.

Αυτή η στιγμή φαίνεται έφτασε και την ερχόμενη Πέμπτη Δεκεμβρίου, εκτός σοβαρού απρόοπτου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα έρθει στην Αλεξανδρούπολη και θα τιμηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου, ενώ θα προηγηθεί επίσκεψη του στην Ξάνθη. Σίγουρα θα έχουν ενδιαφέρον και οι δηλώσεις του, αφού θα βρεθεί λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα κα θα θελήσει να στείλει… μήνυμα στην Τουρκία. Επίσης, θα βρεθεί σε μια περιοχή που αποτελεί επίκεντρο της νέας Ελληνοαμεριμανικής Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας, την οποία ο ίδιος υπέγραψε τον περασμένο Οκτώβριο στην Ουάσινγκτον.