Αλεξανδρούπολη: Εγκρίθηκε η αδειοδότηση επίγειας δεξαμενής καυσίμων στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” – Λύνεται το σοβαρό πρόβλημα

Αλεξανδρούπολη: Εγκρίθηκε η αδειοδότηση επίγειας δεξαμενής καυσίμων στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” – Λύνεται το σοβαρό πρόβλημα

Ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” Αλεξανδρούπολης, με την έλλειψη δεξαμενών καυσίμων που θα επιτρέπουν την προσγείωση πτήσεων τσάρτερ, φαίνεται ότι μπήκε από χθες στην τελική ευθεία για την λύση του.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, υπέγραψε την αδειοδότηση με την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης, για την δημιουργία και χρησιμοποίηση επίγειων δεξαμενών καυσίμων στο αεροδρόμιο του νομού. Οι αποθήκες καυσίμων είχαν καταργηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”, αφού δεν μπορούσαν πλέον να προσγειωθούν πτήσεις τσάρτερ που θα συνέβαλλαν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό, πως ακόμα και οι λιγοστές τέτοιες πτήσεις που υπήρχαν, όπως αυτές με την άφιξη κάθε καλοκαίρι των Γαλλοεβραίων στην Αλεξανδρούπολη, προσγειώνονταν πλέον στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης Καβάλας.
Η εταιρεία Gissco Α.Ε. εκδήλωσε ενδιαφέρον
Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, βρέθηκε και η εταιρεία που εκδήλωσε ενδιαφέρον για την δημιουργία των αποθηκών καυσίμων που θα εφοδιάζει όποιες πτήσεις εταιρειών το επιθυμούν, ανταποκρινόμενη στην σχετική πρόσκληση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) πριν από καιρό. Πρόκειται για την εταιρία αποθήκευσης υγρών καυσίμων και τροφοδότησης αεροσκαφών με καύσιμα, Gissco A.E., η οποία  ιδρύθηκε των Απρίλιο του 2004. Μέτοχοι της εταιρίας σε ισόποση βάση είναι η BP Ελληνική και η Shell – Motor Oil Aviation.  Οι Υπηρεσίας της μάλιστα καλύπτουν το φάσμα της παραλαβής, αποθήκευσης, διαχείρισης και Ανεφοδιασμού με αεροπορικά καύσιμα των αεροπορικών εταιριών, σε ένα ευρύ δίκτυο αποτελούμενο από 20 περιφερειακά αεροδρόμια, στην Ελλάδα. Σε αυτά θα προστεθεί τώρα και το “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης.
Το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η συγκεκριμένη για να ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής, ήταν η έλλειψη έγκρισης της περιβαλλοντικής μελέτης, η οποία καθυστερούσε στα γνωστά… γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας. Εκεί υπήρξε παρέμβαση στον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκα, του βουλευτή Έβρου της Ν.Δ Χρήστου Δερμεντζόπουλου, μετά από λεπτομερή ενημέρωση για το ζήτημα από τον Αερολιμενάρχη Στέλιο Ζαντανίδη. Χθες ο κ.Σκρέκας προχώρησε στην αδειοδότηση και πλέον το θέμα μπαίνει σε διαδικασία υλοποίησης. Πλέον είναι θέμα της εταιρείας Gissco A.E να ξεκινήσει την κατασκευή της αποθήκης καυσίμων, την οποία φυσικά θα χρησιμοποιούν και τα αμερικανικά αεροπλάνα, που πλέον συχνά αποβιβάζουν και επιβιβάζουν Αμερικανούς στρατιωτικούς από το αεροδρόμιο “Δημόκριτος”.
Μάλιστα ο κ.Δερμεντζόπουλος, η παρέμβαση του οποίου όπως τονίσαμε ήταν καταλυτική και επίσπευσε τις διαδικασίες αδειοδότησης από το αρμόδιο υπουργείο, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος χρόνων, με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα, όπου σχολίασε:
“Ο Κρατικός Αερολιμένας Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» μετατρέπεται σε έργο πνοής που αναβαθμίζει αισθητά τις αεροδρομιακές υποδομές και μεταλλάσσει τον Έβρο σε κόμβο ανάπτυξης.
Εφεξής το αεροδρόμιο θα εξυπηρετεί πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.
Η δυνατότητα διάθεσης καυσίμου βελτιώνει αισθητά τη λειτουργική αξιοποίηση του αεροδρομίου καθώς πτήσεις τσάρτερ θα έχουν τη δυνατότητα χρήσης του.
Με τον φίλο και Αερολιμενάρχη του Αεροδρομίου, Στέλιο Ζαντανίδη που συνέβαλλε τα μέγιστα στον σκοπό αυτό”.