Διδυμότειχο: Άναψαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο συνοδεία “βαρβάρας” στους Μεταξάδες (φωτό+ΒΙΝΤΕΟ)

Διδυμότειχο: Άναψαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο συνοδεία “βαρβάρας” στους Μεταξάδες (φωτό+ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια όμορφη γιορτή, με πολύ ζεστασιά συναισθημάτων παρά το κρύο που επικρατούσε, άναψαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο χθες βράδυ στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου.

Με διακοπή ενός χρόνου, αφού πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού δεν συνέβη κάτι τέτοιο και
τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης, η Τοπική Κοινότητα Μεταξάδων με επικεφαλής τον εξαιρετικά δραστήριο Πρόεδρο της Χρήστο Κισσούδη και την βοήθεια των κατοίκων, πραγματοποίησε την φωταγώγηση του δέντρου στην κεντρική πλατεία.

ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ

Εορταστικά τραγούδια ακούγονταν συνέχεια, οι γυναίκες των Μεταξάδων είχαν ετοιμάσει την παραδοσιακή “βαρβάρα” τηρώντας το έθιμο της χθεσινής ημέρας και προσφέρθηκε δωρεάν σε όλους, ενώ από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Άγιος Βασίλης που μοίρασε δώρα στα παιδιά μπροστά στην φάτνη, η οποία είχε στηθεί δίπλα στο μεγάλο δέντρο.
Το παρόν έδωσαν πάρα πολλοί κάτοικοι κάθε ηλικίας, επισκέπτες από γειτονικά χωριά, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου που άναψε και το δέντρο, ο νέος Αντιδήμαρχος Μεταξάδων Πασχάλης Κυπαρισσούδης, η Αντιδήμαρχος Στέλλα Θεοδοσίου-Ζυγογιάννη, ο ιερέας του χωριού πατέρας Αλέξιος και οι Τοπικοί Σύμβουλοι Μάρθα Δεληγιαννούδη και Λεωνίδας Ποτίδης.

Στον χώρο υπήρχαν και χριστουγεννιάτικα, εορταστικά είδη, σε ένα bazaar που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου των Μεταξάδων για οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν δράσεις επίλυσης διαφόρων προβλημάτων που υπάρχουν και αρκετοί παραβρισκόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στηρίζοντας αυτή την πρωτοβουλία.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΞΑΔΩΝ

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*