Πένθος και στην Αλεξανδρούπολη όπου μένουν στενοί συγγενείς, για τον θάνατο 14χρονης στη Λαμία

Πένθος και στην Αλεξανδρούπολη όπου μένουν στενοί συγγενείς, για τον θάνατο 14χρονης στη Λαμία

-Η θεία και η γιαγιά της, από την πλευρά της μητέρας της, μένουν στην Αλεξανδρούπολη και έφυγαν επειγόντως για την Λαμία

-Συγκλονισμένοι και όσοι τους γνωρίζουν στην πόλη του Έβρου, για τον άδικο και πρόωρο “χαμό” του νεαρού κοριτσιού

Στο πένθος βυθίστηκε και η Αλεξανδρούπολη, από τον ξαφνικό θάνατο της 14χρονης μαθήτριας το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας, από επιπλοκές του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, στην Αλεξανδρούπολη μένουν η θεία (αδερφή της μητέρας της) του αδικοχαμένου κοριτσιού και η γιαγιά της, που όπως και οι οικογένειες της αλλά και φίλοι και γνωστοί τους στην πόλη του Έβρου, είναι συγκλονισμένοι από τον “χαμό” της 14χρονης. Φυσικά και γι’ αυτούς παραμένουν πολλά και αναπάντητα ερωτηματικά, για τις αιτίες που οδήγησαν ένα μικρό κορίτσι, να “φύγει” από την ζωή λόγω κορονοϊού. Η θεία και η γιαγιά της έφυγαν μάλιστα χθες Κυριακή κατ’ ευθείαν για την Λαμία, προκειμένου να βρεθούν κοντά στους γονείς και όλη την οικογένεια του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, το κοριτσάκι διακομίστηκε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου στις 9:30΄το πρωί του Σαββάτου με προκάδριο άλγος, ενώ νοσούσε από κορωνοϊό από τις 29/11, αλλά το περνούσε πολύ ελαφρά, όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της. Επειδή αισθάνθηκε έντονη δυσφορία, την μετέφεραν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου οι γιατροί από τις εξετάσεις που έκαναν διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο, πιθανότατα από επιπλοκή του κορωνοϊού και αποφάσισαν να το κάνουν διακομιδή στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Όμως το κοριτσάκι παρέμενε στα Επείγοντα του νοσοκομείου για πάνω από 2 ώρες, προκειμένου όπως έλεγαν στους δικούς της που την συνόδευαν, να βγουν τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου για κορονοϊό, ενώ ήταν επίσημα δηλωμένη από τις 29 Νοέμβρη ότι νοσεί από Covid-19. Κάποια στιγμή η κατάσταση της επιδεινώθηκε, δυσκολευόταν να αναπνεύσει και όταν άρχισαν οι δικοί της να διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση, οι γιατροί “έπεσαν” πάνω της. Την διασωλήνωσαν, αλλά ούτε στη ΜΕΘ δεν πρόλαβαν να τη μεταφέρουν, αφού η 14χρονη “έσβησε” στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας.

Η σημερινή ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στον Πειραιά, αφού για μια ακόμη φορά η Ιατροδικαστική της Λαμίας δεν λειτουργεί, κάνοντας πιο δύσκολες τις στιγμές της οικογένειας της 14χρονης, αφού εκτός από τον πόνο της έχει να αντιμετωπίσει και τις παθογένειες του συστήματος, έδειξε ότι έχασε την ζωή της από οξύ πνευμονικό οίδημα. Ο ιατροδικαστής ζήτησε να γίνουν τοξικολογικές και άλλες εξετάσεις, προκειμένου να βγουν περισσότερα συμπεράσματα για τον χαμό της.

Προανάκριση από την Αστυνομία και ΕΔΕ
για όσα έγιναν στο Νοσοκομείο Λαμίας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, σε συνεννόηση με τον Διοικητή του ΓΝ Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά, διέταξε ΕΔΕ για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε η ζωή του 14χρονου κοριτσιού στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας.

Μάλιστα την ΕΔΕ θα κάνει ανώτατος γιατρός, με βαθμό Συντονιστή Διευθυντή, ο οποίος θα είναι από άλλο νοσοκομείο, εκτός Λαμίας, της 5ης ΥΠΕ.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Λαμίας, μετά από εντολή της Εισαγγελίας, έχουν ξεκινήσει προανάκριση και έχουν πάρει τις πρώτες καταθέσεις για το τραγικό συμβάν.

Το θέμα θα απασχολήσει και τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας τις επόμενες ημέρες, όπως είπε στο LamiaReport ο πρόεδρος του Ι.Σ.Φ. Χρήστος Γεωργίου, όταν το Δ.Σ. θα έχει στη διάθεσή του, όλον τον ιατρικό φάκελο και το ιστορικό της άτυχης 14χρονης.

Θρήνος παντού

Η τοπική κοινωνία είναι φυσικά συγκλονισμένη, μη μπορώντας να πιστέψει πως «έσβησε» ένα κοριτσάκι από τη μια στιγμή στην άλλη. Το ίδιο φυσικά και οι στενοί συγγενείς της στην Αλεξανδρούπολη, η γιαγιά της και η αδερφή της μητέρας της, που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πως ξαφνικά ένα μικρό κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή τόσο άδικα.

Οι δικοί της άνθρωποι είναι συντετριμμένοι, όπως και οι φίλες της και συμμαθήτριες – συμμαθητές στο 4ο Γυμνάσιο, καθώς και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα.