Πρωθυπουργός και Τ.Θεοδωρικάκος, ενημερώνονταν συνέχεια για την σύλληψη του Εβρίτη αστυνομικού απ’ τους Τούρκους

Πρωθυπουργός και Τ.Θεοδωρικάκος, ενημερώνονταν συνέχεια για την σύλληψη του Εβρίτη αστυνομικού απ’ τους Τούρκους

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και το υπουργείο Εξωτερικών, ενημερώνονταν συνεχώς για τις εξελίξεις στο θέμα της σύλληψης του Εβρίτη αστυνομικού και της φίλης του, χθες το απόγευμα από τους Τούρκους στην περιοχή της Αδριανούπολης.

Όπως άλλωστε ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το Evros-news.gr, που ΠΡΩΤΟ έγραψε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ για την σύλληψη του 41χρονου αστυνομικού από την Άνθεια Αλεξανδρούπολης που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών και της φίλης του, σήμανε αυτόματα συναγερμός χθες το μεσημέρι. Αρχικά στις αστυνομικές αρχές και στη συνέχεια στο υπουργείο Εξωτερικών. Μάλιστα, όπως ανέφερε η χθεσινοβραδινή επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρμόδιος υπουργός κ.Θεοδωρικάκος, προφανώς από το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο χειρίζονταν το θέμα μέσω του Προξενείου μας στην Αδριανούπολη και της πρεσβείας μας στην Άγκυρα. Με στόχο φυσικά, να μην έχουμε μια νέα περίπτωση όπως αυτή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη, που είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου 2018, περίπου στην ίδια περιοχή που χθες έγινε από την τουρκική Στρατοφυλακή, η σύλληψη του συντοπίτη μας αστυνομικού και της φίλης του από τις Φέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ελεύθερους με περιοριστικούς όρους άφησαν οι Τούρκοι τον αστυνομικό και την φίλη του

Τελικά η μεγάλη κινητοποίηση που υπήρξε έφερε αποτέλεσμα, αφού ο αστυνομικός και η κοπέλα του το βράδυ αφέθηκαν ελεύθεροι  με περιοριστικούς όρους από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης. Μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48 ώρες στην Τουρκία, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων, τα οποία και τους αφαιρέθηκαν από την πρώτη στιγμή. Γι’ αυτό άλλωστε τόσο από την υπηρεσία του αλλά και την οικογένεια του, δεν μπορούσαν να μιλήσουν με τον αστυνομικό, όπως και η οικογένεια της με την φίλη του.


Η ανακοίνωση του  Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία αναφέρεται η ενημέρωση απ’ την πρώτη στιγμή του Πρωθυπουργού, τονίζει:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύλληψη Εβρίτη αστυνομικού από τους Τούρκους – Κινητοποίηση ΕΛ.ΑΣ και υπουργείου Εξωτερικών

“Ελεύθεροι αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης, ο αστυνομικός και η κοπέλα του. Μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού – που ήταν εκτός υπηρεσίας – ενημερώθηκαν ο Πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ΥΠΕΞ. Υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της Κυβέρνησης.
Στην περιοχή μετέβη με εντολή του Υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας.
Παράλληλα, υπήρξε διαρκής συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και την ελληνική προξενική Αρχή στην Αδριανούπολη”.

-ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την σύλληψη στην Τουρκία του Εβρίτη Αστυνομικού και της φίλης του