Ορεστιάδα: Ψηφίστηκε η πρόταση της αντιπολίτευσης για μείωση δημοτικών τελών – Αρνήθηκε αλλά έχασε η δημοτική αρχή Μαυρίδη!!!

Ορεστιάδα: Ψηφίστηκε η πρόταση της αντιπολίτευσης για μείωση δημοτικών τελών – Αρνήθηκε αλλά έχασε η δημοτική αρχή Μαυρίδη!!!

-Με ψήφους 17 υπέρ σύσσωμης της αντιπολίτευσης και 16 κατά των δημοτικών συμβούλων Μαυρίδη, υπερψηφίστηκε η πρόταση μείωσης 5% των συντελεστών δημοτικών τελών

Νίκη της αντιπολίτευσης και της λογικής και ήττα της δημοτικής αρχής του Βασίλη Μαυρίδη χθες βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο της Ορεστιάδας, όπου υπερψηφίστηκε η κοινή πρόταση των πέντε παρατάξεων της αντιπολίτευσης για μείωση των συντελεστών όλων των δημοτικών τελών κατά 5%.

Η δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη ήταν κάθετα αντίθετη στην πρόταση, ο ίδιος ο δήμαρχος Ορεστιάδας προσπαθούσε απεγνωσμένα να μπλοκάρει την ψήφιση της με διάφορες δικαιολογίες και ισχυρισμούς ότι θα την ακυρώσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά τελικά με ψήφους 17 υπέρ σύσσωμης της αντιπολίτευσης και 16 κατά, των δημοτικών συμβούλων Μαυρίδη, πέρασε η πρόταση. Μέχρι την τελευταία στιγμή μάλιστα, ο κ.Μαυρίδης κυριολεκτικά “σκύλιασε” να μην περάσει η πρόταση που είναι ευνοϊκή για τους δημότες, είτε επιμένοντας να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα τα δημοτικά τέλη, είτε να εξεταστεί αργότερα και αν εξοικονομηθούν χρήματα να γίνει ακόμα μεγαλύτερη μείωση. Όμως οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που ήταν περισσότεροι, επέμεναν και υπερψήφισαν αυτή την πρόταση, με τον δήμαρχο Ορεστιάδας να τα… βάζει και με τον εκλογικό νόμο που ίσχυσε στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Παράταξη Γκουγκουσκίδου: Ανυποχώρητη και

αδικαιολόγητη η αρνητική στάση της δημοτικής αρχής 

Για την συγκεκριμένη ευνοϊκή για τους δημότες εξέλιξη, η παράταξη “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να ΖΩ” με επικεφαλής την Μαρία Γκουγκουσκίδου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
“Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 7ης Δεκεμβρίου 2021, κατά τη συζήτηση του θέματος για τον προσδιορισμό των συντελεστών των δημοτικών τελών για το έτος 2022, μπροστά στην ανυποχώρητη και αδικαιολόγητη στάση της δημοτικής αρχής να μην μειώνει τα δημοτικά τέλη, παρά τη μεγάλη αύξηση των εσόδων της από τα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα που δηλώθηκαν και παρά τη δεινή οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δημότες, εξαιτίας της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, όλες οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταθέσαμε πλήρη και εμπεριστατωμένη πρόταση μείωσης όλων των συντελεστών των δημοτικών τελών κατά ποσοστό 5%, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να συμβάλλουμε στη μικρή έστω οικονομική ανακούφιση των δημοτών.


Ζητήσαμε ταυτόχρονα από τη δημοτική αρχή να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος για τους συντελεστές των δημοτικών τελών, καθώς όλες οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες αξίζει να συζητηθούν προς όφελος των δημοτών, όπως π.χ. μείωση των συντελεστών σε επαγγελματίες, σε οικογένειες με μέλη ΑΜΕΑ, σε οικογένειες χωρίς εισόδημα ή με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, θέσπιση νέων ειδικών μικρότερων συντελεστών που θα αφορούν τους βοηθητικούς χώρους των ακινήτων κ.α.
Με ψήφους 17 έναντι 16 ψηφίστηκε τελικά η πρόταση όλων των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης για μείωση κατά ποσοστό 5% στους συντελεστές των δημοτικών τελών, η οποία βέβαια θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη αν υπήρχε και η σύμφωνη γνώμη των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής.
Δεσμευόμαστε απέναντι στην κοινωνία του Δήμου μας να συνεχίσουμε αλλά και να εντείνουμε τη διεκδίκηση για την επίτευξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερης μείωσης των συντελεστών των δημοτικών τελών και επομένως όσο το δυνατόν μεγαλύτερης οικονομικής ελάφρυνσης των δημοτών”.