Δένδιας: Ανακήρυξη σε επίτιμο δημότη Αλεξανδρούπολης την Παρασκευή και δείπνο με τους Μητροπολίτες

Στην Αλεξανδρούπολη φτάνει απόψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπως σας ενημέρωσε  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από το περασμένο Σάββατο το Evros-news.gr, προκειμένου αύριο Παρασκευή να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης από τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη.

Η εκδήλωση ανακήρυξης του κ.Δένδια σε επίτιμο δημότη του Δήμου Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 10.00 π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα η είσοδος θα επιτραπεί μόνο σε όσους διαθέτουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, λόγω εφαρμογής των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού.

Απόψε Πέμπτη, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμος και Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός, ενδεχομένως και οι Μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής αλλά και Ξάνθης, θα παραθέσουν δείπνο στον υπουργό Εξωτερικών και θα συζητήσουν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έρχεται στην Αλεξανδρούπολη την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Η ανακήρυξη σε επίτιμο δημότη είχε αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο σε συνεδρίαση του τον περασμένο Μάιο. Τότε ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης είχε στείλει επιστολή στον κ.Δένδια, να παραστεί την 14η Μαίου στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης και να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της πόλης.

Ο υπουργός Εξωτερικών με απαντητική επιστολή του, αφού ευχαρίστησε θερμά για την πρόθεση του δήμου Αλεξανδρούπολης και επεσήμανε ότι αποτελεί ύψιστη τιμή η πρόταση του δήμου Αλεξανδρούπολης, τόνισε: “Θα μου έδινε μεγάλη χαρά να παραστώ στην πόλη και περιοχή στις 14 Μαίου που είναι σημαδιακή ημερομηνία για την πόλη. Όμως το βεβαρυμμένο πρόγραμμα μου και οι υποχρεώσεις μετάβασης στο εξωτερικό ως υπουργός Εξωτερικών που επιβάλλουν οι εξελίξεις, δεν μου επιτρέπουν να παραστώ. Όμως σας διαβεβαιώ ότι θα επισκεφθώ την Αλεξανδρούπολη με την πρώτη ευκαιρία, γιατί το θέλω πάρα πολύ”.

Επίσκεψη στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης

και σε σημείο έκπληξη στον Έβρο

Το ρεπορτάζ του Evros-news.gr αναφέρει ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εκδήλωσε επιθυμία να επισκεφθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που αποτελεί πλέον σημαντικό γεωπολιτικό σημείο και αξιοποιείται ως βάση των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ. Εξάλλου αυτός υπέγραψε στην Ουάσινγκτον τον περασμένο Οκτώβριο τη νέα Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ που έχει πενταετή διάρκεια.

Επίσης, έχει προγραμματιστεί και μια ακόμα επίσκεψη του σε σημείο-έκπληξη στο νομό Έβρου, η οποία όμως κρατείται μυστική για ευνόητους λόγους. Θα πραγματοποιηθεί αν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια και δεν προκύψουν δυσκολίες από τις καιρικές συνθήκες. Αφορά τον Τεκέ της Ρούσας στα πομακοχώρια του Σουφλίου. Το εν λόγω μνημείο, ηλικίας περίπου έξι αιώνων, βρίσκεται σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και αποτελεί σύμφωνα με εκτιμήσεις το δεύτερο σημαντικότερο μνημείο των Αλεβιτών στον κόσμο.