Χατζηγιάννογλου: Η Περιφέρεια έπρεπε να κάνει απ’ ευθείας αναθέσεις για αποκατάσταση των αναχωμάτων

Χατζηγιάννογλου: Η Περιφέρεια έπρεπε να κάνει απ’ ευθείας αναθέσεις για αποκατάσταση των αναχωμάτων

Την επιλογή να προχωρήσει με απ’ ευθείας αναθέσεις για την αποκατάσταση των πολλών σπασμένων αναχωμάτων στην κοιλάδα του Ερυθροποτάμου, έπρεπε να κάνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με τον δήμαρχο Διδυμοτείχοπυ Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και την εκπομπή «Άκου να δεις», ο κ.Χατζηγιάννογλου, αναφερόμενος στα περισσότερα από 25 σημεία των αναχωμάτων του Ερυθροπόταμου, που παραμένουν “ανοιχτά”, τόνισε: “Πρέπει να μας απαντήσουν από την Περιφέρεια, γιατί δεν παρέκαμψαν τη διαγωνιστική διαδικασία και να πάμε σε απευθείας αναθέσεις, για να προλάβουμε. Η αποσφράγιση των προσφορών για τον διαγωνισμό των περιορισμένων παρεμβάσεων αποκατάστασης έγινε μόλις την προηγούμενη Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, άρα στο επόμενο δίμηνο-τρίμηνο δεν θα έχουμε ανάδοχο, άρα θα περάσει έτσι ο χειμώνας…», σχολίασε χαρακτηριστικά, χωρίς να κρύβει την ανησυχία αλλά και τη δυσαρέσκειά του για τη διαδικασία που επελέγη από την Περιφέρεια.

Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου: «Εφ’ όσον ο νομός κηρύχθηκε σε έκτακτη ανάγκη, μπορούσε να πάει στην απευθείας ανάθεση, με όσα χρήματα είχε στη διάθεσή της. Μετά από τόσα χρόνια και με τόσες επαναλήψεις θραύσεων στα αναχώματα, θα έπρεπε να προλαβαίνουμε και να έχουμε εκ των προτέρων έτοιμες προγραμματικές συμβάσεις για αποκαταστάσεις».

Καταλήγοντας ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου διαβεβαίωσε ότι «ο δήμος θα είναι έτοιμος και θα συντονίσει με τις δυνάμεις του όποια επέμβαση απαιτηθεί», δεν απέφυγε όμως να αναφέρει ότι «ποτέ άλλοτε η κατάσταση με τα αναχώματα στον Ερυθροπόταμο δεν ήταν χειρότερη» και πως «η κατάσταση θα γίνει πολύ δύσκολη, εάν εκδηλωθούν ξαφνικές και καταρρακτώδεις βροχές, ειδικά στις περιοχές Μεταξάδων, Αλεποχωρίου και Πολιάς.
Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας-Χρυσούλα Σαμουρίδου