Έβρος: Άμεση αποκατάσταση των παρέβριων αναχωμάτων και δρομολογίων, από Περιφέρεια ΑΜΘ και Δ’ Σώμα Στρατού

Έβρος: Άμεση αποκατάσταση των παρέβριων αναχωμάτων και δρομολογίων, από Περιφέρεια ΑΜΘ και Δ’ Σώμα Στρατού

-Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί την προμήθεια των υλικών και το Δ’ Σ.Σ. με το Μηχανικό ξεκινάει τον επόμενο μήνα τις εργασίες

-Οι αποφάσεις στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι η απάντηση στους διάφορους ανεύθυνους που προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις με επιπόλαιες δηλώσεις τους

Στην άμεση αποκατάσταση των αναχωμάτων κατά μήκος του ποταμού Έβρου και των δρομολογίων τους στην ελληνοτουρκική συνοριογραμμή, προχωρούν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δ’ Σώμα Στρατού.

Μετά τις εργασίες αποψίλωσης που ξεκίνησαν εδώ και αρκετό καιρό από το Τρίγωνο της Ορεστιάδας και ως το Δέλτα του Έβρου, εργασίες που κρίθηκαν απαραίτητες για εθνικούς λόγους και για καλύτερο έλεγχο της λαθρομετανάστευσης, έρχεται η ώρα της άμεσης αποκατάστασης των όποιων προβλημάτων δημιουργήθηκαν. Αυτό είχε αποφασιστεί άλλωστε μήνες πριν και ήδη εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη έξι (6) δημόσιοι ανοιχτοί διαγωνισμοί μέσω ΕΣΗΔΗΣ για την ανάδειξη προμηθευτή, για την προμήθεια αδρανών υλικών λατομείου (ΠΤΠ 150), με σκοπό τη συντήρηση των δρομολογίων όπως ονομάζονται, από τους Κήπους μέχρι τον Δίλοφο και τα Μαράσια.

Έχουν δημοσιευθεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον προηγούμενο μήνα και διενεργούνται από τις Ταξιαρχίες του νομού Έβρου αλλά και το ίδιο το Δ’ Σώμα Στρατού. Το ποσό που προβλέπεται για την προμήθεια σε ΑΜΜΟ, ΛΙΘΟΚΟΚΚΟΙ, ΧΑΛΙΚΙ, ΛΙΘΟΤΡΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΙΘΟΣΚΟΝΗ, ΚΡΟΚΑΛΕΣ, ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΟ, ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΟΙ Η ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΛΙΘΟΙ, ΜΕΙΓΜΑΤΑ ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΔΡΑΝΗ ΥΛΙΚΑ, ξεπερνάει τις 400.000 ευρώ η χρηματοδότηση γίνεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Αναθέτουσα Αρχή είναι το Δ΄ Σ. Στρατού «ΘΡΑΚΗ»/ΔΜΧ, που έχει στενή και συνεχή συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ για την ολοκλήρωση των διαγωνισμών ως τα τέλη του 2021, ώστε στους δυο πρώτους μήνες του 2022 να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης των αναχωμάτων και των δρομολογίων που υπάρχουν σε αυτά. Τα υλικά θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια και τις εργασίες θα πραγματοποιήσουν οι ένοπλες δυνάμεις μέσω του αρμόδιου για την περιοχή μας Δ’ Σώματος Στρατού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Δ’ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 3ης ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ (ΔΙΛΟΦΟΣ-ΜΑΡΑΣΙΑ)

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 30ης ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ (ΠΥΘΙΟ-ΣΟΦΙΚΟ-ΘΟΥΡΙΟ-ΧΕΙΜΩΝΙΟ-ΣΑΓΗΝΗ)

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 50ης ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ-ΣΟΥΦΛΙ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 31ης ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ (ΚΗΠΟΙ-ΓΕΜΙΣΤΗ-ΠΕΤΑΛΟ-ΠΟΡΟΣ)

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ 7ης ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ

Όπως λοιπόν γίνεται εύκολα αντιληπτό από οποιονδήποτε έχει την στοιχειώδη νοημοσύνη, οι ένοπλες δυνάμεις και συγκεκριμένα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δια του Δ’ Σώματος Στρατού που είναι υπεύθυνο για την περιοχή μας, με αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ που χρηματοδοτεί την αγορά των απαραίτητων υλικών, προχωρούν στην άμεση αποκατάσταση των αναχωμάτων και των δρομολογίων πάνω σε αυτά. Προγραμματισμένα εδώ και μήνες, τα έργα αυτά υλοποιούνται αθόρυβα και μεθοδικά, αρχικά με τους διαγωνισμούς προμήθειας των υλικών και στη συνέχεια με την δραστηριοποίηση των μηχανημάτων από τις Μονάδες Μηχανικού του Δ’ Σώματος Στρατού.

Τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν από τις εργασίες αποψίλωσης και των άλλων απαραίτητων για ευνόητους λόγους έργων στα ελληνοτουρκικά σύνορα και την ελληνική πλευρά του ποταμού Έβρου, έχει σχεδιαστεί και προγραμματιστεί να επιλυθούν. Τα στοιχεία που παρουσιάζουμε και το ρεπορτάζ, είναι η καλύτερη απάντηση σε διάφορους ανεύθυνους, που προσπαθώντας να βγουν από την… ανυπαρξία τους και αναζητώντας ρόλο επειδή τέθηκαν στο αυτοδιοικητικό περιθώριο, βγαίνουν  με περίσσια επιπολαιότητα, απαράδεκτη ανευθυνότητα και… κινδυνολογία, χωρίς να γνωρίζουν την πραγματική διάσταση των θεμάτων και δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις. Ουσιαστικά στρεφόμενοι κατά των ενόπλων δυνάμεων μας και των έργων που έχει αποφασιστεί σε κεντρικό επίπεδο ότι πρέπει να γίνουν άμεσα και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην παρέβρια περιοχή.

Ένας από αυτούς, ήταν και ο τέως Πρόεδρος του Πυθίου Χάρης Θεοχαρίδης, ο οποίος μάλιστα βρήκε “βήμα” τις τελευταίες ημέρες τόσο στην κρατική ΕΡΤ, όσο και σε άλλα ΜΜΕ του Έβρου. Προφανώς για λίγα λεπτά δημοσιότητας, τα οποία έχει στερηθεί εδώ και δυο χρόνια που οι συγχωριανοί του τον… αποδοκίμασαν με την ψήφο τους, εκλέγοντας άλλον Πρόεδρο στην Τοπική Κοινότητα Πυθίου. Οι αποφάσεις στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ που αποδεικνύουν ότι ο στρατός, σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ, προχωράει εδώ και αρκετό καιρό στον προγραμματισμό για την άμεση αποκατάσταση των αναχωμάτων και των δρομολογίων τους, είναι η καλύτερη απάντηση.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*